«Τρέχουν» EHF και Δανέζικη Ομοσπονδία, ώστε να οργανώσουν, υπό νέες συνθήκες, το EURO 2020, που πάντως είναι ακόμα στον «αέρα» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Τρέχουν» EHF και Δανέζικη Ομοσπονδία, ώστε να οργανώσουν, υπό νέες συνθήκες, το EURO 2020, που πάντως είναι ακόμα στον «αέρα»



Η απόσυρση της Νορβηγίας από την συνδιοργάνωση του EURO 2020 (3-20 Δεκεμβρίου) των γυναικών προκαλεί πολλά προβλήματα. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, καθώς και η Δανέζικη Ομοσπονδία, ενεργούν, ώστε το τουρνουά, που ξεκινάει σε περίπου δύο εβδομάδες, να πραγματοποιηθεί στη Δανία, αν και πάντως όλα είναι ακόμα στον «αέρα».

O Γενικός Γραμματέας της EHF, Μάρτιν Χάουσλεϊτνερ, τόνισε: «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εκτιμά την ευελιξία της Δανέζικης Ομοσπονδίας και την ταχεία και θετική προσέγγιση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Είμαστε μόνιμα σε επαφή με τους φίλους μας στη Δανία και τους υποστηρίζουμε όπου μπορούμε». 

O ίδιος επεσήμανε, επιπλέον: «Με 16 ημέρες ακόμη, όλοι καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να γίνει τεράστια δουλειά, και είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν έμπειρο διοργανωτή, όπως η Δανέζικη Ομοσπονδία, η οποία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το γεγονός. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν και δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης είμαστε αισιόδοξοι ότι μια τελική -και θετική- απόφαση θα έχει παρθεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας».

Από την άλλη, ο Πρόεδρος της Δανέζικης Ομοσπονδίας, Περ Μπέρτελσεν, ανέφερε: «Αρκετές συνομιλίες έχουν πραγματοποιηθεί σήμερα, όχι μόνο σε οργανωτικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Δεδομένης της πολυπλοκότητας της διοργάνωσης, δεν έρχονται όλες οι απαντήσεις τόσο εύκολα όσο θα ευχόμασταν. Στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα, μια ανακοίνωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας φαίνεται εφικτή. 

Λαμβάνουμε υποστήριξη και θετικά μηνύματα από όλες τις πλευρές, αλλά αν το κάνουμε (σ.σ. αν τελικά η Δανία διοργανώσει το EURO), θέλουμε να το κάνουμε σωστά. Φυσικά, όλοι επιθυμούσαμε ένα διαφορετικό σενάριο και θέλαμε αυτό το τουρνουά να διεξαχθεί στη Νορβηγία και στη Δανία. Αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε, για να γίνει αυτή η διοργάνωση στη Δανία».


Πηγή: eurohandball.com (δείτε εδώ)

No comments