Το χάντμπολ σε πάει παντού, τελικά.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το χάντμπολ σε πάει παντού, τελικά....




Ούτε στα παραμύθια, αυτό που συνέβη με τον 23χρονο Χίλμαρ Λέον Γιάκομπσεν, από τα Νησιά Φερόε...

Τον περασμένο Ιανουάριο έπαιξε με την Εθνική Χάντμπολ της πατρίδας του απέναντι στη Λιθουανία και την περασμένη εβδομάδα αντιμετώπισε με την Εθνική Ποδοσφαίρου των Νησιών Φερόε, επίσης, την Λιθουανία...

Διεθνής σε δύο διαφορετικά σπορ, μάλιστα, απέναντι στην ίδια ομάδα, μέσα σε 10 μήνες...

Ο Χίλμαρ ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο. Μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό ( χειρουργείο στο ισχίο ), πριν από 6 χρόνια, οι γιατροί του συνέστησαν, ως καλύτερη επιλογή για την υγεία του, να προτιμήσει το χάντμπολ, όπου έλαμψε από την αρχή της παρουσίας του.



Με την καλύτερη ομάδα των Φερόε, την Η71, κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα, πήγε στην Εθνική Ελπίδων, καθιερώθηκε στην Εθνική Ανδρών Χάντμπολ.

Και...ξαφνικά, λόγω των προβλημάτων από την πανδημία, σταμάτησαν οι δραστηριότητες του χάντμπολ τον Ιανουάριο του 2020 και ο Χίλμαρ πήρε την απόφαση να ξεκινήσει προπονήσεις με την δεύτερη ομάδα της Τόρσχβναν, όπου άλλωστε συνέχιζε να ανήκει. 

Εβαλε δύο γκολ σε ένα φιλικό, τον κάλεσαν στην πρώτη ομάδα, έγινε επαγγελματίας σε λίγους μήνες, είχε 12 γκολ και 7 ασίστ σε 17 ματς πρωταθλήματος, πανηγύρισε τίτλο πρωταθλητή και  κλήθηκε στην Εθνική Ποδοσφαίρου...



Τώρα, ονειρεύεται να μεταγραφεί ως ποδοσφαιριστής, πλέον, σε ομάδα του εξωτερικού, σε Δανία, Σουηδία ή Νορβηγία.

Παραδέχεται ότι αγαπά το χάντμπολ και ότι...πίκρανε τους πρώην συμπαίκτες του, αλλά, προς το παρόν τουλάχιστον θα αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο.

Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια, όπως έχει ήδη αποδειχθεί με τον Χίλμαρ....



No comments