Δημητρούλιας : '' Μακριά από αρνητική ψυχολογία '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δημητρούλιας : '' Μακριά από αρνητική ψυχολογία ''


 

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας μίλησε στo enwsi.gr, συνοψίζοντας την έως τώρα παρουσία της ομάδας του στο πρωτάθλημα και κάνοντας αναφορά και στη νέα διακοπή λόγω του lockdown  :

 " Τελειώσαμε τον πρώτο γύρο έχοντας αποδώσει ένα εξαιρετικό επαγγελματισμό αλλά και επίπεδο στα παιχνίδια που «έπρεπε» να κερδίσουμε. Είχα πει και το καλοκαίρι ότι το πρέπει μιας ομάδας που είναι σαφές φαβορί, χρειάζεται δουλειά και διαχείριση για να μη μετατραπεί σε κακή εμφάνιση.  Οι αθλητές μας στο σύνολό τους, έκαναν τη δουλειά, με περίσσεια ενέργεια και αυταπάρνηση. Επίσης, στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε τη χαρά να δούμε πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες από τη νεανική μας ομάδα να παίρνουν χρόνο και να ανταπεξέρχονται εξαιρετικά στις ανάγκες των συνθηκών ''.

 " Δυστυχώς ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει ξανά την πόρτα μας και η καραντίνα μας βρίσκει σε απόσταση αλλά αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με θετική ενέργεια, συχνές συνομιλίες αλλά και ατομικό πρόγραμμα που οι αθλητές μας παρακολουθούνται από τους προπονητές. Το βασικότερο ζητούμενο κατά την γνώμη μου, κι αυτό που μετέφερα στα παιδιά είναι πως μέχρι να ξαναμπούμε στις ομαδικές προπονήσεις πρέπει να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παρασυρθούμε σε αρνητική  ψυχολογία. Πρέπει να τρέφουμε το μυαλό μας  πέραν του σώματος, και να συνδράμουμε καθημερινά στο ηθικό του συνόλου. Ο τομέας του ερασιτεχνικού αθλητισμού πλήττεται σφοδρά και στο μέλλον, εκτιμώ,  θα γίνουν πολλαπλές μελέτες για την ψυχική επίδραση των εμπλεκόμενων στον πρωταθλητισμό εντός της καραντίνας. Μια ομάδα που έχει υγεία βγαίνει πιο δυνατή από τις συγκυρίες που ζούμε τώρα και όσο δουλεύουμε και πιστεύουμε , είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε στο τέρμα θριαμβευτές.  Εύχομαι  σύντομα να μας επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες να επιστρέψουμε στα γήπεδα. Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας,  όλα θα εξαρτηθούν από την κλήρωση. Φυσικά και με ανησυχεί αν ο αντίπαλος θα είναι ένα εκ των φαβορί αλλά ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε μια λύση ''.

Ως προς την απουσία του  Κρίστιαν Ουγκάλντε, ο προπονητής της ΑΕΚ, είπε : '' Θέλω να ευχηθώ στον Κρίστιαν ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός ώστε να κάνουμε μεγάλα πράγματα τη νέα σεζόν μαζί του. Έχει τη στήριξη και την εκτίμηση όλων μας . Στα 2 ντέρμπυ που έπαιξε φέτος με Ολυμπιακό και Διομήδη αλλά και στο τουρνουά «Α. Παπασταμάτης» μας προσέδωσε μια ξεχωριστή ποιότητα που τώρα καλούμαστε να αναπληρώσουμε επάξια μέχρι το τέλος της σεζόν ''.

No comments