Ποιά είναι η Καβαλιέρι RS2, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο European Cup - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ποιά είναι η Καβαλιέρι RS2, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο European Cup



Η Καβαλιέρι RS2, ομάδα της Μάλτας, βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του για πρόκριση στους ''16'' του EHF European Cup. To greekhandball.com αναζήτησε πληροφορίες για την αντίπαλο του Δικεφάλου του Βορρά και τις παρουσιάζει παρακάτω.

Πρόκειται για ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 1996 και εδρεύει στην περιοχή, Φγκούρα, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Απέχει μόλις 7.5 χλμ (15' περίπου οδήγησης) από την πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα. Το γήπεδο, στο οποίο θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ είναι το «KMS University Sports Hall».

Η Καβαλιέρι, που έχει και ανδρικό τμήμα χάντμπολ, τερμάτισε πρώτη, ως αήττητη, στο Πρωτάθλημα γυναικών της περασμένης σεζόν, στο οποίο ωστόσο μετέχουν μόλις τέσσερις ομάδες συνολικά. Όσον αφορά στην τρέχουσα περίοδο, τα Πρωταθλήματα σε άνδρες και γυναίκες δεν έχουν εκκινήσει ακόμα, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Την απόφαση της μαλτέζικης Ομοσπονδίας χάντμπολ επικροτεί η Καβαλιέρι, τα χρώματα των εμφανίσεων της οποίας είναι μπλε-μαύρο (πρώτη εμφάνιση) και μαύρο-μαύρο (δεύτερη εμφάνιση).

Το σήμα της Καβαλιέρι

Η συμμετοχή της γυναικείας ομάδας στο EHF European Cup θα είναι η πρώτη της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στο ρόστερ των δεκαέξι παικτριών, μόλις δύο αθλήτριες είναι ξένες. Η Δανέζα, Μπέγιερ Μούτον Λουίσε και η Ιρένα Ντρούγκοβιτς από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Προπονητής του γυναικείου συνόλου είναι ο Άντονι Ξουερέμπ και οι δύο κόρες του, Έμα και Γκαμπριέλα, είναι αθλήτριες της ομάδας. Αδελφές, ωστόσο, δεν είναι οι επίσης Μαλτέζες, Αλέσια Μίτσι και Ερίκα Μίτσι, που απλώς έχουν κοινό επίθετο.

Μέλος της διοίκησης της Καβαλιέρι είναι ο Κύπριος, Κώστας Καραγιάννης, με τον οποίο επικοινώνησε το greekhandball.com. Ο κ. Καραγιάννης είναι πρώην αθλητής χάντμπολ στην ανδρική ομάδα της Καβαλιέρι και δούλευε στην Μάλτα για μία τετραετία. Πριν από τέσσερις μήνες έφυγε από την χώρα, ώστε να εγκατασταθεί στην Αγγλία, όπου βρίσκεται σήμερα, όμως ακόμα ασχολείται με την Καβαλιέρι, καθώς άλλωστε το χάντμπολ είναι η αγάπη του, όπως μάς είπε. Η πρόβλεψή του; «Ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος, θεωρώ πως θα προκριθεί, όμως ας μην υποτιμήσει την Καβαλιέρι, που έχει άγνοια κινδύνου και θέλει να ευχαριστηθεί την πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή...», τόνισε στην ιστοσελίδα μας.

No comments