Ο... παλιός, Νικολαΐδης, ο Μισαηλίδης, που επέστρεψε στην Εθνική Ανδρών μετά από τέσσερα χρόνια και ο... νεόκοπος, Παπάζογλου, μίλησαν στο greekhandball.com για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο... παλιός, Νικολαΐδης, ο Μισαηλίδης, που επέστρεψε στην Εθνική Ανδρών μετά από τέσσερα χρόνια και ο... νεόκοπος, Παπάζογλου, μίλησαν στο greekhandball.com για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Προπόνηση και φιλικό προγραμματίστηκαν για σήμερα (13/10) για την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την προκριματική φάση του EURO 2022.  

Ο αθλητής της ΑΕΚ και ένας εκ των πιο έμπειρων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Παναγιώτης Νικολαΐδης, τόνισε στο greekhandball.com: «Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα είναι κάτι το οποίο δίνει φρεσκάδα και έναν ανανεωμένο... αέρα στην Εθνική. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και φανερώνει την δουλειά, που γίνεται, στις ομάδες. Όλα τα παιδιά προσπαθούν να πάρουν θέση στην Εθνική. Νέα πρόσωπα, που πραγματικά έχουν μέλλον μπροστά τους και πρόσωπα, τα οποία δείχνουν πολύ καλά στοιχεία, είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια, σε μεγάλο μάλιστα βαθμό. 

Όσον αφορά στους αγώνες, σίγουρα πρόκειται για δύο ματς απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Από αυτά τα παιχνίδια μπορούμε να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε στον χαντμπολικό ''χάρτη''. Η Γαλλία είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες στον κόσμο πράγμα που μάς δίνει μεγαλύτερο κίνητρο και όρεξη  να παίξουμε αντίπαλοι με τέτοιες ομάδες. Θα κάνουμε σωστή προετοιμασία και για τα δύο ματς, ώστε να εμφανιστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η Σερβία είναι, κατά την γνώμη μου, ένα σκαλοπάτι κάτω από την Γαλλία, όμως και αυτή είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Έχουμε δείξει κατά το παρελθόν ότι με πάθος και ομαδικότητα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια ποιοτικές ομάδες, όπως κάναμε με την Β. Μακεδονία και την Φιλανδία, για παράδειγμα». 

Αναφορικά με τον ίδιο και τους πολλαπλούς ρόλους, που ενδεχομένως να έχει στην Εθνική, επεσήμανε: «Είναι τιμή για κάθε αθλητή να φοράει το εθνόσημο και να αντιπροσωπεύει την χώρα του σε διεθνείς αγώνες. Είμαι χαρούμενος, που συμμετέχω σε αυτό το σύνολο και θα προσπαθώ κάθε φορά για το καλύτερο.

Μέσα στην ομάδα είμαστε κάποια άτομα πιο παλιά και έμπειρα και σε κάθε ευκαιρία προσπαθούμε να κατευθύνουμε, αλλά και να δώσουμε κάποιες συμβουλές στους μικρότερους, γεγονός που θεωρώ αυτονόητο σε μια υγιή ομάδα. Ο ρόλος μας είναι να παίζουμε και να υποστηρίζουμε το εθνόσημο και να στηρίζουμε την προσπάθεια, που γίνεται από όλους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Προσπαθούμε να βοηθάμε τους μικρότερους, ώστε να λάβουν πιο εύκολα ερεθίσματα».

Παράλληλα, ο παίκτης του Αερωπού Έδεσσας, Φώτης Μισαηλίδης, που είχε να κληθεί στην Εθνική Ανδρών τέσσερα χρόνια, ανέφερε στο greekhandball.com: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την κλήση μου στην Εθνική ομάδα. Είναι τιμή για κάθε αθλητή να αγωνίζεται με το εθνόσημο. Δεν ξέρω, αν έπρεπε να είχα κληθεί κάποια στιγμή μέσα στα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν έχει σημασία. Όταν έρχεται αυτή η στιγμή, πρέπει να είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις και να δώσεις στην ομάδα ό, τι καλύτερο έχεις. Ξέρουμε ότι έχουμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια τώρα απέναντι στην Γαλλία και στη Σερβία και θέλουμε μέσα από την προετοιμασία και τα φιλικά να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να πάρουμε ό, τι μας αναλογεί».

Επιπλέον, ο τερματοφύλακας της Δράμας, Λευτέρης Παπάζογλου, που είναι μεταξύ εκείνων, οι οποίοι κλήθηκαν για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, υπογράμμισε στο greekhandball.com: «Είναι τιμή για κάθε αθλητή να καλείται στην Εθνική. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. 

Σήμερα, η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία για δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε Σερβία και Γαλλία. Δουλεύουμε σκληρά και στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι στα επίσημα ματς.

Προσπαθώ να μην αγχώνομαι και να απολαμβάνω την παρουσία μου στην Εθνική, αν και αισθάνομαι, για να είμαι ειλικρινής, κάπως αμήχανα ακόμα...».

No comments