Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε ο Κ.Γκαντής, ο οποίος μιλά για τα πλάνα του όπως και για την ΄΄ καλύτερη περίοδο του χάντμπολ ΄΄ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε ο Κ.Γκαντής, ο οποίος μιλά για τα πλάνα του όπως και για την ΄΄ καλύτερη περίοδο του χάντμπολ ΄΄

 


Σε συνέντευξη του στο sports3.gr ο πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητα του για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία να είναι μαζί του και όλοι όσοι μετέχουν σήμερα στη Διοίκηση της ΟΧΕ.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι στόχος του είναι ΄΄ να  προκριθούν οι εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, καθώς, αυτό, μαζί με το «σπίτι» των εθνικών ομάδων την Αθήνα, το οποίο θέλουμε να αποκτήσουμε, αφού λύσαμε το πρόβλημα του προπονητηρίου στην Αθήνα είναι οι βασικοί μας στόχοι και αυτό που θέλω να αφήσω ως κληρονομιά στο ελληνικό χάντμπολ, όταν θα αποχωρήσω από την προεδρία΄΄. 

Αναφερόμενος στην τωρινή κατάσταση, υποστηρίζει : ΄΄ Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική – μεταμνημονιακή εποχή και είμαστε έτοιμοι για πιο επιθετικές δράσεις. Η πανδημία μας φρέναρε και είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε. Από το 2019 προετοιμαζόμαστε για το παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2021. Οι εθνικές ομάδες βρίσκονται κοντά σε προκρίσεις, το beach handball έκανε την κορυφαία  επιτυχία με την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  γυναικών  του 2018 (Ρωσία) και τα χρυσά σε άνδρες και γυναίκες στους Παράκτιους Μεσογειακούς του 2019 (Πάτρα) και είμαστε σε φάση ανασυγκρότησης του αναπτυξιακού προγράμματος  για την περίοδο 2021-2026. Δημιουργήσαμε έναν χαντμπολικό πυρήνα στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ, άμεσα ξεκινάμε να δουλεύουμε το Εθνικό προπονητήριο στο ΣΕΦ και μαζί με το Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα Θεσσαλονίκης, θα έχουμε στην διάθεση μας τρείς αναπτυξιακούς πυλώνες, στα μεγάλα αστικά κέντρα, για το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας. Είμαστε στην καλύτερη περίοδο του χάντμπολ ΄΄.

Εκτίμηση του Προέδρου της ΟΧΕ είναι ότι ΄΄ η παρουσία των μεγάλων συλλόγων έχει βοηθήσει το άθλημα, σε δύο επίπεδα, στο επικοινωνιακό και στο αγωνιστικό, γι αυτό  οι Έλληνες αθλητές δεν αγωνίζονται  πλέον σε χαμηλές κατηγορίες του εξωτερικού, αλλά μένουν στην Ελλάδα και δουλεύουν βασιζόμενοι  στην οργάνωση των μεγάλων συλλόγων. Οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες τώρα πια  αγωνίζονται στην Ελλάδα ΄΄.

Αναφερόμενος στην αποκέντρωση του χάντμπολ, σχολίασε : ΄΄ Το χάντμπολ ούτως ή άλλως ήταν άθλημα της περιφέρειας. Από εκεί ξεκίνησε, από το Αμύνταιο, στην περιφέρεια ανδρώθηκε, μαζί με κάποιους συλλόγους της Αθήνας και Θεσσαλονίκης,  η περιφέρεια είναι δύναμή του ΄΄.


No comments