Τσάκαλου: «Ανεκπλήρωτη η επιθυμία μου να ακούσω τον Εθνικό ύμνο της Ελλάδας σε κορυφαίο τουρνουά - Φοβάμαι πως τίποτα δεν θα αλλάξει» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τσάκαλου: «Ανεκπλήρωτη η επιθυμία μου να ακούσω τον Εθνικό ύμνο της Ελλάδας σε κορυφαίο τουρνουά - Φοβάμαι πως τίποτα δεν θα αλλάξει»



Συνέντευξη στην ιστοσελίδα handballfast.com (δείτε εδώ) έδωσε η Λαμπρίνα Τσάκαλου, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια χάντμπολ και παίκτρια της κροατικής ομάδας, Ποντράφκα Βετζέτα. 

Η 27χρονη διεθνής πλέι μέικερ τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο λόγος που οι Έλληνες και Ελληνίδες αθλητές και αθλήτριες μετακινούνται σχετικά σπάνια στο εξωτερικό, ώστε να αγωνιστούν, είναι επειδή, αν και ο τόπος μας διαθέτει πολλά ταλέντα, απουσιάζει το στοιχείο της αποφασιστικότητας. «Το χάντμπολ δεν είναι δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, επομένως δύσκολα κανείς μπορεί να βγάλει χρήματα από αυτό, γεγονός που συνεπάγεται ότι πολλοί επιλέγουν να έχουν μία βασική δουλειά, εκτός του χάντμπολ. Αυτόματα αυτό επηρεάζει το ''χτίσιμο'' μια επαγγελματικής καριέρας», επεσήμανε η Τσάκαλου.

Όσον αφορά στην Εθνική ομάδα δήλωσε: «Όταν εκπροσωπώ την Εθνική, πάντα αισθάνομαι ενθουσιασμό, χαρά και τιμή. Όμως, από την άλλη πλευρά, υπάρχει και ισχυρή απογοήτευση. Έχω παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, έχω αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά πάντα θέλω να ακούω τον ελληνικό Εθνικό ύμνο στα κορυφαία τουρνουά για Εθνικές ομάδες. Αυτό παραμένει, για πολύ καιρό, στη λίστα των ανεκπλήρωτων επιθυμιών. Φοβάμαι πως τίποτα δεν θα αλλάξει στο μέλλον, τουλάχιστον εάν οι αθλητές/τριες δεν μοχθήσουν, ώστε να ενσωματωθούν σε επαγγελματικές ομάδες».

Σχετικά με την Ποντράφκα Βετζέτα, υπογράμμισε: «Είμαι δυσαρεστημένη από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας μου, σκέφτομαι πώς θα βελτιωθεί. Θέλω να βοηθήσω την Ποντράφκα. Όσο είμαι εδώ (σ.σ. στην ομάδα) θα προσπαθώ να δίνω το απόλυτο των δυνατοτήτων μου σε προπονήσεις και παιχνίδια. Στη συνέχεια, ο χρόνος θα δείξει».

No comments