Γραμματικός: «Το Πρωτάθλημα με δύο ομίλους υστερεί σε ανταγωνιστικότητα, έχει υποβαθμιστεί» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γραμματικός: «Το Πρωτάθλημα με δύο ομίλους υστερεί σε ανταγωνιστικότητα, έχει υποβαθμιστεί»

Για την μέχρι τώρα εξέλιξη του Πρωταθλήματος της Handball Premier, το νέο σύστημα, την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα και την δυναμική των ομάδων, κλήθηκε να απαντήσει ο τεχνικός σύμβουλος του Ολυμπιακού, Νίκος Γραμματικός, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα, sports3.gr.

Ο κ. Γραμματικός δήλωσε: «Με το φετινό σύστημα, δηλαδή τις ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους, το Πρωτάθλημα υστερεί σε ανταγωνιστικότητα, έχει κατά κάποιον τρόπο υποβαθμιστεί και αυτό δεν είναι καλό για το άθλημα, καθώς η Handball Premier είναι η... βιτρίνα μας. Αναγνωρίζω ότι με αυτόν τον τρόπο τα έξοδα είναι λιγότερα για όλους, όμως είναι αυτή η μόνη λύση; Φαντάζομαι και στα υπόλοιπα αθλήματα την έχουν σκεφτεί, δεν την έχουν εφαρμόσει όμως, προφανώς αναλογιζόμενοι και το τι θα χάσει το άθλημά τους εν γένει».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων, τόνισε: «Οι ομάδες που ξεχωρίζουν είναι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ έχει δείξει πολύ δυνατή μέχρι τώρα και κρατάει τα πρωτεία, παρουσιάζει ένα πολύ καλό και ποιοτικό σύνολο. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια νέα ομάδα, με νέους ανθρώπους, που είναι ανταγωνιστική, αλλά δεν διαθέτει το μεγάλο μπάτζετ της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και ο Διομήδης έχει μια αξιόλογη ομάδα που στηρίζεται σε παιδιά από την Εθνική Νέων».

Ανέφερε, επιπλέον: «Ο κόσμος λείπει από το άθλημα και η απουσία του δεν έχει επηρεάσει μόνο την ατμόσφαιρα στα γήπεδα, αλλά λειτουργεί εις βάρος όλου του οικοδομήματος του αθλητισμού, αφού οι σύλλογοι χάνουν σε έσοδα και στήριξη. Πολλές ομάδες θα ήθελαν να επενδύσουν περισσότερο στο Πρωτάθλημα, αλλά λόγω του Covid-19 έκαναν πίσω».

Πηγή: sports3.gr (δείτε εδώ)

No comments