Κανείς δε ξεχνά τον ΚΥΡΙΟ Τάσο Δανήλο....Ημέρα μνήμης, τιμής μα και θλίψης η σημερινή... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κανείς δε ξεχνά τον ΚΥΡΙΟ Τάσο Δανήλο....Ημέρα μνήμης, τιμής μα και θλίψης η σημερινή...

Από τις, περιορισμένες, επαφές που είχα με το χάντμπολ προτού ασχοληθώ με το greekhandball.com,  με ευκολία ξεχωρίζω μία συνέντευξη  που μου είχε παραχωρήσει στην Αθλητική Ηχώ ο Τάσος Δανήλος, το 1980.

Τότε ήμουν 16 ετών και δε θα ξεχάσω ποτέ όχι τόσο τα κατορθώματα του στο χάντμπολ, όσο την ευπρέπεια, την οξυδέρκεια και το πάθος του για το λατρεμένο του άθλημα. 

Του χρωστάω γιατί με βοήθησε στο ξεκίνημα μου, τότε που ήταν πολύ λίγοι αριθμητικά οι δημιοσιογράφοι, ειδικά οι νέοι και γράφαμε όλοι για όλα.

Η συμπλήρωση, σήμερα, 4 ετών από τον θάνατο του Τάσου Δανήλου που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 73 ετών, δίνει πόνο και θλίψη στην οικογένεια του, αλλά και ευκαιρία τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που αναμφίβολα υπήρξε από τις κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού χάντμπολ και συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας στις καλύτερες στιγμές του.

Κατέκτησε 8 τίτλους με τον Ιωνικό Ν.Φ. ( 4 Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα στη δεκαετία του ΄80 ), πήρε Κύπελλο και με τις Σχολές Ξυνή το 1995 ενώ διετέλεσε Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, αλλά και της Εθνικής Γυναικών. Ήταν μέλος του τεχνικού τιμ της πρώτης Εθνικής Ανδρών και έγινε ο πρώτος προπονητής που οδήγησε ελληνικό σύλλογο (Ιωνικός ΝΦ) στα Κύπελλα Ευρώπης το 1981.

Κυρίως, ήταν ο ΚΥΡΙΟΣ Τάσος Δανήλος....Πέρα και πάνω από τίτλους. Τόσο απλά.


Νίκος Δελαγραμμάτικας


No comments