Με την Αντάλιασπορ κληρώθηκε ο Διομήδης Άργους - Παρουσίαση της τουρκικής ομάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με την Αντάλιασπορ κληρώθηκε ο Διομήδης Άργους - Παρουσίαση της τουρκικής ομάδας



Η Αντάλιασπορ βρέθηκε στον δρόμο του Διομήδη Άργους, έπειτα από την κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, για τον δεύτερο γύρο του EHF European Cup (πρώην Challenge Cup) των Ανδρών. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες με βάση γεωγραφικά κριτήρια και τόσο η ελληνική, όσο και η τουρκική, συμπεριλήφθηκαν στη 2η ζώνη.
Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Ελλάδα στις 14-15 Νοεμβρίου (Σαββατοκύριακο) και το δεύτερο μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 21-22 του ίδιου μήνα (Σαββατοκύριακο), στη Τουρκία.




Η Αντάλιασπορ τερμάτισε 4η σε σύνολο εννέα ομάδων στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού Πρωταθλήματος χάντμπολ και η Μπεσίκτας ήταν εκείνη, που πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου. Η καλύτερη επίδοση της Αντάλιασπορ, στο Πρωτάθλημα, είναι η 2η θέση την σεζόν 2018-19, ενώ η ευρωπαϊκή της εμπειρία περιορίζεται σε μία συμμετοχή της στο EHF Cup, την περίοδο 2019-20, όταν είχε αποκλειστεί από την ρουμανική, Ντομπρογκέα Σουντ Κονστάντα, στον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.


Η ομάδα χάντμπολ του συλλόγου δημιουργήθηκε, όταν το Πανεπιστήμιο Ακντενίζ αποφάσισε, την σεζόν 2012-13, να διακόψει την λειτουργία της δικής του ομάδας και να συγχωνευτεί, κατά κάποιον τρόπο, με τον οργανισμό της Αντάλιασπορ. Την επόμενη περίοδο (2013-14) το σύνολο τερμάτισε 12ο στην πρώτη του σεζόν στο Πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.
Φέτος, άλλαξε ονομασία και από «CIP Travel Antalyaspor A.S» ονομάζεται πλέον «Antalyaspor».


Το εξωτερικό της πρώτης δηλωμένης στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδρας της Αντάλιασπορ, το γήπεδο «Dilek Sabanci Spor Salonu», 12 χλμ μακριά από το αεροδρόμιο της Αττάλειας


Το εσωτερικό της πρώτης δηλωμένης στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδρας της Αντάλιασπορ, το γήπεδο «Dilek Sabanci Spor Salonu», 12 χλμ μακριά από το αεροδρόμιο της Αττάλειας


Η δεύτερη δηλωμένη στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδρα της Αντάλιασπορ, το γήπεδο «Süleyman Evcilmen Spor ve Sergi Salonu», 12 χλμ μακριά από το αεροδρόμιο της Αττάλειας

Η ομάδα, που έχει προγραμματιστεί να αγωνιστεί στις 26 Σεπτεμβρίου, κόντρα στην Μπούρσα Νίλουφερ, για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, εδρεύει στην πόλη Αττάλεια, η οποία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Τουρκίας και είναι παραθαλάσσια, καθώς «βρέχεται» από την Μεσόγειο θάλασσα. Πρόκειται για την 5η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας.


Φωτογραφία της ομάδας της Αντάλιασπορ

No comments