Τρεις από τους Έλληνες αθλητές, που μετακινήθηκαν σε ομάδες του εξωτερικού, μιλούν στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τρεις από τους Έλληνες αθλητές, που μετακινήθηκαν σε ομάδες του εξωτερικού, μιλούν στο greekhandball.com



Μπορεί να εγκαταστάθηκαν στο εξωτερικό, ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους στο χάντμπολ, όμως το greekhandball.com δεν τους... ξέχασε και βέβαιο είναι πως θα παρακολουθεί, όπως άλλωστε θα συμβαίνει και με όλα τα άλλα παιδιά που δοκιμάζονται εκτός Ελλάδας, τις επιδόσεις τους.
Οι Μανώλης Λαδάκης (Σίνγκολι - Ιταλία), Κώστας Γουργούμης (Μπρνο - Τσεχία), Νίκος Λοΐζος (Πρεσάνο - Ιταλία), είναι τρεις Έλληνες παίκτες, που κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο έχουν... περάσει τα σύνορα, για να φορέσουν τις φανέλες ομάδων του εξωτερικού, με εξαίρεση βεβαίως τον Χάρη Μάλλιο (Μπέσα - Κόσοβο), αλλά και τους εννέα αθλητές (Κοτανίδης, Μωραΐτης, Ασβεστάς Στ., Κεσίδης, Τότος, Κρητικός, Μιμίκος στην Ανόρθωση / Μπραουδάκης, Καραγκιοζίδης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου), οι οποίοι μετέβησαν στην Κύπρο.
Για τους «Κύπριους» θα πρέπει να αναμένεται, εν ευθέτω χρόνω, ξεχωριστό αφιέρωμα από την ιστοσελίδα μας. Φυσικά, «χώρος» θα αφιερωθεί και στον Μάλλιο, ο οποίος έχει καθυστερήσει, λόγω κορονοϊού, να ταξιδέψει με προορισμό το Κόσοβο, ωστόσο την προσεχή Κυριακή (16/08) πρόκειται να «πετάξει» για την χώρα των Βαλκανίων.
Το greekhandball.com εξασφάλισε, λοιπόν, δηλώσεις από τους Λαδάκη, Γουργούμη, Λοΐζο. Τους ρώτησε σχετικά με την νέα τους εμπειρία, τις εικόνες που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα και τον βαθμό, στον οποίο έχουν προσαρμοστεί. Ακολουθούν οι απαντήσεις τους:



ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΔΑΚΗΣ (ΣΙΝΓΚΟΛΙ - ΙΤΑΛΙΑ)

«Έχω έρθει σε μια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες, αλλά με αρκετή εμπειρία και με πολλή όρεξη για δουλειά. Όλοι προπονούμαστε πολύ σκληρά και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα επίσημα παιχνίδια, τα οποία ξεκινούν στις 5 Σεπτεμβρίου.
Σιγά σιγά γινόμαστε μια παρέα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι της διοίκησης είναι πολύ καλοί απέναντί μας και μας προσέχουν, ώστε να είμαστε υγιείς και να έχουμε ό, τι χρειαζόμαστε. Σιγά σιγά προσαρμόζομαι και μαθαίνω την γλώσσα, αυτό θα βοηθήσει πολύ. Όσο ήμουν στην Αθήνα έκανα μαθήματα, αλλά τώρα επιχειρώ να την μάθω μόνος μου.
Η πόλη είναι μικρή, αλλά πολύ όμορφη. Οι περισσότεροι στην πόλη ενδιαφέρονται για την ομάδα, αλλά και για μας. Η Ιταλία είναι μια πανέμορφη χώρα, μεσογειακή, όπως και η Ελλάδα, και υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσά τους. Η εμπειρία είναι τεράστια και έχω να μάθω πολλά από αυτήν. Εύχομαι η χρονιά να πάει, όπως σχεδιάζουμε, με υγεία».



ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΓΟΥΜΗΣ (ΜΠΡΝΟ - ΤΣΕΧΙΑ)

«Δεν γνώριζα καθόλου για την πόλη του Μπρνο, ούτε και για την ομάδα. Η πρόταση για συνεργασία ήρθε σ' εμένα σχεδόν ταυτόχρονα μ' εκείνη που έκαναν στον Πέταρ Ντράσκιτς (σ.σ. οι δυο τους ήταν συμπαίκτες, κατά την περασμένη σεζόν, στη Δράμα).



Από την Μπρνο έφυγαν 9 παίκτες και ήρθε ισάριθμος αριθμός νέων. Η ομάδα παρέπαιε τα τελευταία χρόνια και χρειαζόταν ανανέωση, που επιτεύχθηκε επίσης με την έλευση του προπονητή, Πάβελ Χλάντικ, ο οποίος είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος της προηγούμενης περιόδου στην πρώτη κατηγορία της Τσεχίας. Διαθέτουμε, μάλιστα, και τον καλύτερο παίκτη (πίβοτ) του περασμένου Πρωταθλήματος, τον Σέρβο, Νίκολα Σέκουλιτς, που μεταγράφηκε στην Μπρνο.
Στόχος μας είναι να μπούμε στα πλέι οφ και να καταλάβουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Το Πρωτάθλημα είναι στο σύνολό του, μολονότι δεν έχει ομάδες επιπέδου ΑΕΚ και Ολυμπιακού, σαφώς καλύτερο σε σχέση με το ελληνικό και παράλληλα υπάρχουν πολλά ταλέντα. Η Μπρνο είναι αρκετά οργανωμένη και φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει μέσα στα επόμενα χρόνια.
Δεν περίμενα να ήταν τόσο καλή η ζωή μου στη Τσεχία, που ως χώρα είναι, επιπλέον, οικονομική. Βοηθάει και το γεγονός πως μένω σε καλή περιοχή του κέντρου.
Έχουμε ενσωματωθεί στην ομάδα, μας αγκάλιασαν όλοι από την πρώτη 'μέρα. Έχουμε ταξιδέψει στην Πολωνία και στη Σλοβακία για φιλικά, ενώ έχουμε δώσει ένα στην έδρα μας. Στα συνολικά πέντε ματς μετράμε τρεις νίκες και δύο ήττες».



ΝΙΚΟΣ ΛΟΪΖΟΣ (ΠΡΕΣΑΝΟ - ΙΤΑΛΙΑ)

«Εδώ και πολλά χρόνια ήθελα να παίξω σε ομάδα της Ιταλίας, έστω για έναν χρόνο. Έχω αρκετούς γνωστούς στη χώρα, κυρίως πρώην συμπαίκτες μου από το Λουξεμβούργο (Κέρχενγκ), καθώς και τον τεχνικό της Εθνικής Ιταλίας, που ήταν προπονητής μου στο Λουξεμβούργο.
Στην Πρεσάνο ήρθα μέσω του Κώστα Τσιλιμπάρη (τερματοφύλακας Ολυμπιακού). Εκείνος κανόνισε την μεταγραφή και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω δημόσια.
Μετά από πολλούς μήνες ξεκινήσαμε επιτέλους να παίζουμε χάντμπολ. Έχουν ακυρωθεί κάποια φιλικά μας, όμως από την νέα εβδομάδα νομίζω πως θα ξεκινήσουμε να παίζουμε κόντρα σε ομάδες. Στόχος μας, βέβαια, είναι η καθημερινή βελτίωση. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων και έτσι κανείς δεν ξέρει ποιός θα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.
Σχετικά με την γλώσσα, πριν χρόνια έκανα κάποια μαθήματα και γι' αυτό τώρα μού είναι πιο εύκολο να καταλάβω τους συμπαίκτες μου, αλλά θέλω πολύ δουλειά ακόμα.
Στην Ιταλία έχω έρθει μαζί με την κοπέλα μου, η οποία ωστόσο πηγαινοέρχεται στη Θεσσαλονίκη. Όποτε βρίσκουμε ευκαιρίες, εξερευνούμε την Ιταλία».

No comments