Αφιέρωμα του greekhandball.com στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αφιέρωμα του greekhandball.com στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων




του Μανώλη Νεόφυτου

Έμελλε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων (07-09/08) να συμπέσει με τη σεζόν εμφάνισης και εξάπλωσης του κορονοϊού. Έτσι ή αλλιώς, θα το μνημονεύουμε ως το παρθενικό, θα μπαίνει πρώτο στη σειρά στη «χρυσή βίβλο». Η ΑΕΚ πήρε άριστα στη διοργάνωση της αντίστοιχης τελικής φάσης των Εφήβων και η ΟΧΕ της εμπιστεύτηκε και αυτήν, στο «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ.

Τέσσερις οι συμμετέχουσες, έχουμε να κάνουμε μ' ένα Final 4 με αγώνες «όλοι εναντίον όλων». Πλην της οικοδέσποινας ΑΕΚ, συμμετέχουν, επίσης, ο Άρης Νίκαιας, ο Διομήδης Άργους ως αντικαταστάτης του ΠΑΟΚ, που δεν «κατεβαίνει» ελέω κορονοϊού και ο Φοίβος Συκεών (ως Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης). Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό το νεοσύστατο Πρωτάθλημα έχουν οι γεννηθέντες τα έτη 2000, 2001, 2002 και 2003, ενώ επιτρέπεται και η συμμετοχή τριών γεννηθέντων του 2004 σε κάθε ομάδα.
Σκοπός του Πρωταθλήματος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους 19άρηδες και στους 20άρηδες κυρίως, να «γράψουν» λεπτά συμμετοχής και να μην «χαθούν», μια και οι περισσότεροι εξ αυτών δεν χρησιμοποιούνται σε επίπεδο Ανδρών. Μπορούν να αγωνιστούν και Έφηβοι (2002-2003). Για παράδειγμα, η –εστεμμένη προ ημερών στο ίδιο γήπεδο– Πρωταθλήτρια Εφήβων, ΑΕΚ, θα λάβει μέρος με την ίδια σύνθεση των αθλητών της που σήκωσαν πρόσφατα κούπα.
Επίσης είναι ένα κίνητρο για όλους τους συλλόγους η δημιουργία ομάδας Νέων, όπως έκανε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος, παρότι σχετικά νέος στο άθλημα, ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη. Στο φετινό Πρωτάθλημα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΧΕ και δήλωσαν (αρχικά) συμμετοχή 17 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Δεν θα είναι περίεργο αν την ερχόμενη σεζόν οι ομάδες διπλασιαστούν. Εμείς ευχόμαστε να τριπλασιαστούν.

Η ΑΕΚ προκρίθηκε ως Πρωταθλήτρια Αθήνας, αφού όταν διακόπηκε η κανονική διάρκεια της σεζόν, ήταν πρώτη, ένα βαθμό μπροστά από τον Άρη Νίκαιας που επίσης θα διεκδικήσει το τρόπαιο.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 7 Αυγούστου
1η αγωνιστική
ΟΑΚΑ 18.00: ΑΕΚ – Άρης Νίκαιας
ΟΑΚΑ 20.00: Διομήδης Άργους – Φοίβος Συκεών

Σάββατο 8 Αυγούστου
2η αγωνιστική
ΟΑΚΑ 16.00: Διομήδης Άργους – Άρης Νίκαιας
ΟΑΚΑ 18.00: ΑΕΚ – Φοίβος Συκεών

Κυριακή 9 Αυγούστου
3η αγωνιστική
ΟΑΚΑ 11.00: Φοίβος Συκεών – Άρης Νίκαιας
ΟΑΚΑ 13.00: Διομήδης Άργους – ΑΕΚ


ΑΕΚ
Από πάνω αριστερά: Αντώνης Βασιλακάλακης (έφορος), Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Δημήτριος Ζαφειράκης, Μιχαήλ - Νεκτάριος Στάθης, Δημήτριος Μπαμπατζανίδης, Νικόλαος Ασλής, Άγης - Αλέξανδρος Βεζύρης (είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί), Νικόλαος Δικαιούλιας, Κωνσταντίνος Κοτσιώνης.
Κάτω από αριστερά: Διονύσιος Σίγαλος, Ελευθέριος Κοβάνης, Αλεξάνταρ Γιάντσα, Γεώργιος - Ιωάννης Αθανασάκος, Ιωάννης Τσάφος – Βασιλείου, Αθανάσιος Λαζάρου, Μύρων Βασιλακάκης.
Απουσιάζουν από την φωτογραφία οι αθλητές, Ιωάννης Καρράς, Θεόδωρος Πρωτέκδικος, Σπυρίδων Σοφιανός, Αλέξανδρος Σφαέλλος – Παπαϊωάννου.
*Προπονητής της ομάδας είναι ο Αλέξης Αλβανός, προπονητής τερματοφυλάκων ο Δημήτρης Καφφάτος και γυμναστής της ο Αλέξανδρος Προβολιτσάνος.


ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Πάνω από αριστερά: Θάνος Τούτσης (προπονητής), Παναγιώτης Μελετάκος, Μιχάλης Εφραιμίδης, Ερρίκος Σάλα, Σαρκίς Χουρσιουντιάν, Κώστας Βλάχος, Θεόδωρος Παϊπάης, Ευάγγελος Τσιβγούλης, Γιάννης Κοκκοράκης, Σταμάτης Σάμιος, Γιάννης Αναστασίου (έφορος).
Κάτω από αριστερά: Πέτρος Στάθης, Ευάγγελος Ξυπνητός, Διονύσης Αναστασίου, Θεολόγος Ακερμανίδης, Χαράλαμπος Πατσουλίνης, Ορέστης Θεοδώρου, Επαμεινώνδας Καραμπέκιος, Αναστάσιος Κρεμμύδας.


ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ
Πάνω από αριστερά: Σταύρος Κωνσταντινίδης (γυμναστής), Χρήστος Αθανασιάδης, Θανάσης Σιούλης, Γιώργος Παντελίδης, Γιώργος Καραογλανίδης, Χρήστος Μήγγας, Γιάννης Δημούλιος, Χρήστος Γιαγκούλας, Στέλιος Σεϊρεκίδης (προπονητής).
Κάτω από αριστερά: Αλέξανδρος Φώτογλου, Μάκης Μεγγίδης, Κωνσταντίνος Σιγγιρίδης, Δημήτρης Μεγγίδης, Νικόλαος Βακαλόπουλος, Αλέξανδρος Άγιος, Στέλιος Χαραλαμπίδης.


ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ
Πάνω από αριστερά: Αντώνης Δάσκαλος (β΄προπονητής), Παναγιώτης Παπαντωνόπουλος, Γιάννης Σμυρνιώτης, Ορφέας Τσάκαλος, Γιώργος Μαρκατάτος, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Μάνθος, Θοδωρής Μπόσκος, Γιώργος Χαλκίδης (α΄προπονητής).
Κάτω από αριστερά: Διομήδης Ντούρος, Δημήτρης Κωστούλας, Γιώργος Σχοινοχωρίτης, Γρηγόρης Τζιμπούλας, Παναγιώτης Μανασάκης, Γιοβάν Μούγιτς, Χρήστος Τσιγαρίδας, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.

No comments