Στη Δραπετσώνα έχει ζωή για το χάντμπολ...( αρκεί οι υποσχέσεις να τηρηθούν ) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στη Δραπετσώνα έχει ζωή για το χάντμπολ...( αρκεί οι υποσχέσεις να τηρηθούν )



'' Στη Δραπετσώνα δεν έχει πια ζωή '' κατά το λαϊκό άσμα, αλλά, όλα αλλάζουν στη ζωή, ο ήλιος βγαίνει και δύει κάθε ημέρα και η αισιοδοξία πρέπει να μας χαρακτηρίζει, αρκεί να έχουμε διάθεση να αγωνισθούμε και να μην τα περιμένουμε όλα στο πιάτο... 

 Ένας χώρος άθλησης που θα καλύψει τις ανάγκες και του Beach Handball, δημιουργείται στην παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων, στο πάρκο Αναψυχής και Πολιτισμού που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 

Ήδη στην πλευρά του μόλου Κράκαρη, έχει κατασκευαστεί ένα γήπεδο Beach Volley. Τους επόμενους μήνες θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την προέκταση του αγωνιστικού χώρου, ώστε να καλύψει τις ανάγκες και του BeachHandball καθώς και του Beach Soccer.  

Oπολυχώρος για τα αθλήματα της άμμου, βρίσκεται σε σημείο όπου συνδυάζει το υγρό στοιχείο της θάλασσας, ταυτόχρονα με το ιστορικό βιομηχανικό τοπίο της περιοχής, με τους χώρους αναψυχής, περιπάτου, ποδηλατόδρομους, που έχουν ήδη δημιουργηθεί από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε ένα σημείο που είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση και πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. 

Πριν από λίγες ημέρες, στον χώρο που υπάρχει ήδη το γήπεδο Beach Volley και θα κατασκευαστεί και γήπεδο Beach Handball, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Χ.Α.) Δημήτρης Σταυρακάκης, ο οποίος συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Σταυρούλα Συράκου ( οι δύο τους στη φωτο ), παρουσία του Πρόεδρου του συλλόγου Ολυμπιακός Κερατσινίου (που καλλιεργεί το άθλημα του Χάντμπολ στο Δήμο), Γιάννη Κωστόπουλου.  

Ο Πρόεδρος της ΕΣΧΑ επεσήμανε στην κ. Συράκου, ότι με την δημιουργία και γηπέδου Beach Handball στον συγκεκριμένο χώρο, θα εξυπηρετηθεί η ομάδα του Ολυμπιακού Κερατσινίου για να μπορέσει να αναπτύξει το άθλημα καθώς και αρκετές ομάδες της Αττικής, αφού πρόκειται για έναν χώρο με πολύ εύκολη πρόσβαση. 


Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κερατσινίου Γιάννης Κωστόπουλος τόνισε ότι με την δημιουργία του γηπέδου θα υπάρξει επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου στο άθλημα του Beach Handball όπου στο παρελθόν είχε σημαντικές διακρίσεις, τονίζοντας ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή. «Η δημιουργία γηπέδου BeachHandball ήταν ένα όνειρο και για τον επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου μας, Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος έχει καταβάλλει κι αυτός πολλές προσπάθειες ώστε να μπορέσει να αποκτήσει ο Δήμος μας, μια τέτοια εγκατάσταση» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Κερατσινίου Γιάννης Κωστόπουλος. 

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει ότι είναι δυνατόν ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες για επέκταση του γηπέδου (για να καλυφθούν και οι ανάγκες του Beach Handball) με προοπτική από τον Μαϊο του 2021 να υπάρχει ένα γήπεδο το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ομάδες και για το BeachHandball, με στόχο να φιλοξενηθούν εσωτερικές και διεθνείς διοργανώσεις. 

    


 


No comments