«Θέλω να γίνω ο Μάικλ Τζόρνταν του χάντμπολ» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Θέλω να γίνω ο Μάικλ Τζόρνταν του χάντμπολ»



Ο πιτσιρικάς στον οποίο ανήκει η «βαριά» δήλωση του τίτλου του κειμένου, ονομάζεται Τρίσταν Μοράβσκι, είναι 15 χρόνων και βλέπει τον κόσμο από τα 2,00μ.! Μόνο που δεν διαθέτει μόνο ύψος, αλλά και κλάση που τον «ταξίδεψε» στην Ευρώπη και στην ακαδημία της γερμανικής Φλένσμπουργκ. Γιος Πολωνού μετανάστη στις ΗΠΑ, αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα των Αμερικανών για το πολυπόθητο Ολυμπιακό μετάλλιο.

Μόλις σε τρία αθλήματα δεν έχουν ανεβεί στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων οι ΗΠΑ, στο πινγκ πονγκ, στο μπάντμιντον και στο χάντμπολ… Ο Μοράβσκι, του οποίου ο πατέρας έχει αγωνιστεί τόσο στην Εθνική Πολωνίας όσο και στην Κιέλτσε, υπέγραψε στα 15 το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του και οι φιλοδοξίες του δεν έχουν «ταβάνι». «Θέλω να γίνω ο Μάικλ Τζόρνταν του χάντμπολ. Θέλω να γίνω ο καλύτερος και να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης», δήλωσε ο νεαρός αριστερόχειρας στο Ολυμπιακό Κανάλι, προσθέτοντας: «Λατρεύω το άθλημα και τα κόλπα του. Το επίπεδο συνεργασίας που απαιτείται για να γίνει μία ομάδα πραγματικά καλή, είναι πολύ υψηλό».  

Το… καλύτερο είναι ότι ο 13χρονος αδερφός του Τρίσταν, πλησιάζει από τώρα τα 2,00μ. και παίζει κι εκείνος χάντμπολ. «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα ακολουθήσει και ο Κάιλαν τα βήματα του αδερφού του. Ελπίζω να τους δω και τους δύο στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο πατέρας των παιδιών, Τομάς Μοράβσκι.

No comments