Ο Πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας και ο Πρόεδρος της Μπουντεσλίγκα απαντούν με μια... φωνή στις ακραίες τοποθετήσεις - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας και ο Πρόεδρος της Μπουντεσλίγκα απαντούν με μια... φωνή στις ακραίες τοποθετήσεις



Εντύπωση προκάλεσαν οι ακραίες θέσεις εκπροσώπων του Κίελου και της Φλένσμπουργκ (δείτε εδώ), οι οποίοι εξέφρασαν την άποψη πως η Μπουντεσλίγκα δεν θα πρέπει να εκκινήσει την 1η Οκτωβρίου του 2020, αλλά την 1η Ιανουαρίου του 2021, καθώς επίσης και ότι δεν θα πρέπει να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αιγύπτου (13-31 Ιανουαρίου του 2021), λόγω κορονοϊού.
Σε απάντηση των παραπάνω δηλώσεων, ο Πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας χάντμπολ, Αντρέας Μίκελμαν, αλλά και ο Πρόεδρος της Μπουντεσλίγκα, Ούβε Σβένκερ, τόνισαν πως απαιτείται αλληλεγγύη μεταξύ της χαντμπολικής οικογένειας και κοινή ευθύνη.
Συγκεκριμένα, ο Μίκελμαν υπογράμμισε: «Όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα. Μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν με αίσθημα αλληλεγγύης. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι, για να ξεκινήσει η σεζόν την 1η Οκτωβρίου και σχεδιάζουμε το πρόγραμμα της περιόδου. Οι φίλαθλοι, οι χορηγοί και η τηλεόραση επίσης έχουν επικεντρωθεί σε αυτόν τον στόχο. Περαιτέρω αναβολές θα έθεταν σε κίνδυνο πολλές διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Παγκόσμιο, εξαιρετικά σημαντικές για το γερμανικό χάντμπολ. Η Αίγυπτος και η Διεθνής Ομοσπονδία θα κάνουν τα πάντα, για να διοργανώσουν ένα ασφαλές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».
Από την άλλη, ο Σβένκερ ανέφερε: «Πράγματι, αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη σεζόν. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση παρακολουθώντας την ''μεγάλη εικόνα''».

Πηγή: liquimoly-hbl.de (δείτε εδώ)

No comments