Τεράστιο το οικονομικό πλήγμα για γερμανικές ομάδες της Μπουντεσλίγκα, για κάθε παιχνίδι χωρίς θεατές - Οι... ριζοσπαστικές απόψεις εκπροσώπων του Κίελου και της Φλένσμπουργκ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τεράστιο το οικονομικό πλήγμα για γερμανικές ομάδες της Μπουντεσλίγκα, για κάθε παιχνίδι χωρίς θεατές - Οι... ριζοσπαστικές απόψεις εκπροσώπων του Κίελου και της Φλένσμπουργκ



Τεράστια είναι η ζημία γερμανικών ομάδων της Μπουντεσλίγκα για κάθε αγωνιστική, που τα γήπεδα παραμένουν κλειστά για το κοινό, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει αναμετρήσεις χάντμπολ της πρώτης κατηγορίας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κίελου, Μαρκ Γουέινστοκ, οι οικονομικές απώλειες του παγκόσμιου μεγαθηρίου για κάθε παιχνίδι, δίχως θεατές, στην έδρα του, αγγίζουν τα 250.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, το Κίελο θα στερείται 1 εκ. ευρώ τον μήνα από έσοδα, που θα είχε από κάθε αναμέτρηση στο «σπίτι» του. «Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Κάποια κλαμπ μπορεί να διαλυθούν...», τόνισε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Κίελου. Στο ίδιο... μήκος κύματος κινείται και ο Πρόεδρος της Φλένσμπουργκ, Μπόι Μέσενμπουργκ, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Οι αθλητές μας έχουν ήδη δεχθεί μείωση 40% στους μισθούς τους, σε σχέση με την τελευταία σεζόν». Οι δύο άνδρες, των οποίων οι απόψεις συγκλίνουν, συμφωνούν πως η έναρξη της σεζόν θα έπρεπε, για τους παραπάνω λόγους και εξαιτίας του κορονοϊού, να μεταφερθεί από την 1η Οκτωβρίου του 2020 στην 1η Ιανουαρίου του 2021.
Μάλιστα, οι Γουέινστοκ, Μέσενμπουργκ, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021, που αναμένεται να διεξαχθεί στην Αίγυπτο, δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί, καθώς οι παίκτες των Εθνικών ομάδων θα πρέπει να παραμείνουν, με την επιστροφή τους, 14 ημέρες σε καραντίνα και έτσι οι ομάδες τους δεν θα μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν.

Πηγές: handnews.fr (δείτε εδώ), handball-world.news (δείτε εδώ)

No comments