Τρία τα κρούσματα στον Ιωνικό ΝΦ, θετικός στον κορονοϊό και ο τεχνικός του, Μάκης Παπακώστας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τρία τα κρούσματα στον Ιωνικό ΝΦ, θετικός στον κορονοϊό και ο τεχνικός του, Μάκης Παπακώστας



Τρίτο θετικό δείγμα κορονοϊού βρέθηκε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Πρόκειται για τον προπονητή του ιστορικού σωματείου, Μάκη Παπακώστα, ο οποίος, προς τιμήν του, έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι νοσεί προκειμένου να ενημερωθούν τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο διάστημα. Το greekhandball.com επικοινώνησε με τον 34χρονο τεχνικό, ο οποίος έστειλε μήνυμα περί αναγκαιότητας προφύλαξης των συνανθρώπων μας απέναντι στον Covid-19, εκφράζοντας, παράλληλα, τις ανησυχίες του για την ημερομηνία έναρξης και την έκβαση της Handball Premier.

Περαστικά σας κ. Παπακώστα και εύχομαι να ταλαιπωρηθείτε όσο το δυνατόν λιγότερο. Πως αισθάνεστε;
«Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι όσοι νοσούν στην ομάδα, αλλά και όλοι όσοι νοσούν γενικότερα, να το περάσουν ήπια και να γίνουν καλά. Στην αρχή είχα ανησυχητικά συμπτώματα. Είχα δέκατα και έντονους πόνους στο σώμα. Όταν ο Θοδωρής Γκέρτσος μας είπε ότι είχε πυρετό, θορυβήθηκα και άμεσα ακυρώσαμε τις προπονήσεις. Εμείς οι νέοι άνθρωποι, στην πλειοψηφία μας, όπως φαίνεται έχουμε πιο ήπια και ελαφριά συμπτώματα. Πρέπει, όμως, όλοι μας, να προσέξουμε την τρίτη ηλικία. Οφείλουμε να προσέχουμε εαυτόν, αλλά και τον συνάνθρωπό μας. Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που γνωστοποιώ ότι νοσώ».

Παρότι τα μέτρα προφύλαξης στον Ιωνικό τηρήθηκαν και τα τεστ, μάλιστα, γίνονται με ιδιωτική πρωτοβουλία, ο ιός είναι ύπουλος και απρόβλεπτος και πλήγωσε την ομάδα σας. Ποιες οι σκέψεις για το «μετά», δεδομένου ότι το τμήμα δεν προπονείται και δεν πρόκειται να επιστρέψει στην προετοιμασία πριν τα τέλη Αυγούστου;
«Είμαστε σε συνεχείς επαφές όλοι στον σύλλογο για το πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση, αλλά δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι μας… Το βέβαιο είναι ότι το σωματείο έδειξε αντανακλαστικά για να προστατεύσει την ομάδα και τους παίκτες της. Είναι άγνωστο για εμάς αυτό που περνάμε και θα μας είναι χρήσιμη η ανταπόκριση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά και η αντίδραση του κράτους, μια και τα κρούσματα στη χώρα μας αυξάνονται εκ νέου. Πέραν αυτού που περνάμε, η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό θα γίνει με ατομική και συλλογική ευθύνη. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το Πρωτάθλημα. Ο Ιωνικός, προφανώς και δεν θα είναι έτοιμος στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η προετοιμασία μας διακόπηκε δύο εβδομάδες μετά την έναρξή της και κανείς μας δεν γνωρίζει πότε θα αρχίσει ξανά σε κανονικούς ρυθμούς. Αναμένουμε την ανάλογη μέριμνα και ενημέρωση από την Ομοσπονδία και το κράτος».

No comments