Έρευνα του «Handball Woche»: Αντίθετη η πλειονότητα των προπονητών με τον κανονισμό "7 εναντίον 6" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έρευνα του «Handball Woche»: Αντίθετη η πλειονότητα των προπονητών με τον κανονισμό "7 εναντίον 6"



Τη γνώμη 39 τεχνικών σχετικά με τον κανονισμό «7 εναντίον 6» ζήτησε το γερμανικό περιοδικό «Handball Woche». Ο συγκεκριμένος κανονισμός (σ.σ. μία ομάδα μπορεί να παίξει χωρίς τερματοφύλακα και στη θέση του να έχει έναν ακόμα παίκτη όταν επιτίθεται)  έχει καθιερωθεί από το 2016,ωστόσο οι απόψεις αναφορικά με αυτόν διίστανται. Από τους 39 τεχνικούς που πήραν μέρος στην έρευνα, οι 30 διαφώνησαν με το «7 εναντίον 6», οι 5 συμφώνησαν, ενώ 4 υποστήριξαν ότι χρειάζεται να γίνει τροποποίηση σε αυτόν.

Στην έρευνα πήραν μέρος, μεταξύ άλλων οι Λίνο Τσερβάρ, Νταβίντ Ντέιβις, Άμπρος Μάρτιν, Λούμπομιρ Βράνιες, Φίλιπ Γίχα, Βέλιμιρ Πέτκοβιτς, Τάλαντ Ντουσεμπάεφ, Γκιγιόμ Ζιλ και Μάικ Ματσούλα.


Ο Λίνο Τσερβάρ θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός κάνει το άθλημα του χάντμπολ πιο ελκυστικό. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

"Υπάρχουν πολλοί κανόνες που μπορούν να συζητηθούν, για να κάνουν το χάντμπολ πιο ελκυστικό. Ωστόσο, νομίζω ότι ο κανόνας του έβδομου παίκτη στο γήπεδο είναι μια καλή απόφαση και μπορεί να βελτιώσει το χάντμπολ. Κάνει τις αδύναμες ομάδες καλύτερες, τους αγώνες πιο ισορροπημένους. Πιστεύω ότι το 7 εναντίον  6 αυξάνει τη δημιουργικότητα των παικτών, επειδή πρέπει να δουλεύουν ομαδικά και όχι μόνο ατομικά.  Το χάντμπολ άλλωστε φορά την ομάδα". 

Από την άλλη πλευρά ο Βέλιμιρ Πέτκοβιτς υποστήριξε:

"Σύμφωνα με τους κανόνες, το χάντμπολ είναι ένα άθλημα με έξι παίκτες του γηπέδου και έναν τερματοφύλακα, όχι 7 έναντι 6. Με αυτόν τον κανόνα, το χάντμπολ γίνεται ένα εντελώς διαφορετικό - αλλά σίγουρα όχι πιο ελκυστικό - παιχνίδι. Είμαι και θα παραμείνω αντίθετος με αυτόν τον κανόνα. Πώς πρέπει να το εξηγήσω στους θεατές όταν ένας παίκτης βάλει γκολ από τα 40 μέτρα ενώ ο τερματοφύλακας κάθεται στον πάγκο; Δεν έχει καμία σχέση με το χάντμπολ, είναι μια υποβάθμιση του αθλήματός μας".

No comments