Έφηβοι έτοιμοι για όλα: Παρουσίαση των ομάδων της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έφηβοι έτοιμοι για όλα: Παρουσίαση των ομάδων της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος


Με την υπογραφή του Μανώλη Νεόφυτου

Ιδιαίτερη από κάθε άποψη είναι η φετινή διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου και θα έχει επετειακό χαρακτήρα, μια και συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη, εκείνη του 1981.

Ιδιαιτερότητες πάντως έχουν… προστεθεί και από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την παγκόσμια πανδημία που έπληξε τον πλανήτη και κατά συνέπεια και τον «μικρόκοσμο» του αθλητισμού. Αλώβητο δεν θα μπορούσε να βγει ούτε το ελληνικό χάντμπολ, ωστόσο, η απόφαση της ΟΧΕ ήταν τα μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα να διεξαχθούν κανονικά, έστω και υπό τη «σκιά» των παρενεργειών και των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η κανονικότητα βέβαια είναι σχετική για τους συλλόγους που τελικά θα συμμετάσχουν αφού κάποιες ….απουσίες αλλοιώνουν τη δυναμική που θα είχε υπό φυσιολογικές συνθήκες. ΠΑΟΚ, Φοίβος Συκεών και Διομήδης Άργους αποσύρθηκαν από τα μπαράζ πρόκρισης, ενώ και η Προσοτσάνη Δράμας που κλήθηκε να καλύψει ένα κενό, τελικά δεν θα «κατεβεί» (θα χάσει τα ματς άνευ αγώνα), οπότε η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ μετέτρεψε το Final-8 σε Final-7.

Οι όμιλοι
Η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια ΕΣΧΑ και οι Ολυμπιακός και Άρης Νίκαιας συνθέτουν τον «κουτσό» Α’ όμιλο, μετά την αποχώρηση της Προσοτσάνης και τη μη συμμετοχή στα μπαράζ του Διομήδη Άργους και του Φοίβου Συκεών.
Η ΧΑΝΘ ως πρωταθλήτρια ΕΣΧΘ, ο Δούκας ως δευτεραθλητής ΕΣΧΑ, ο Φίλιππος Βέροιας ως πρωταθλητής ΕΣΧΚΜ και ο Κερκυραϊκός ως πρωταθλητής Βορειοδυτικής Ελλάδος, μετά την απόσυρση του ΠΑΟΚ, συμπληρώνουν το Β’ γκρουπ.

Τα φαβορί
Η ΑΕΚ από τον Α όμιλο και ο Φίλιππος Βέροιας από τον Β’, είναι οι σύλλογοι που προβάλλουν ως φαβορί και εφόσον επιβεβαιώσουν τον τίτλο τους αυτόν δεν αποκλείεται το μεταξύ τους παιχνίδι στη β’ φάση των αγώνων να ανακηρύξει και τον πρωταθλητή. Ολυμπιακός και Δούκας, λογικά, θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο με τους Άρη Νίκαιας και ΧΑΝΘ να φέρουν τον τίτλο των αουτσάιντερ. Ο πρωτάρης Κερκυραϊκός μπορεί να εμφανίζεται ως «εμπειριών συλλέκτης», ωστόσο εκπροσωπεί ένα διόλου άγνωστο νησί στο ελληνικό χάντμπολ, αφού ο Φαίακας έχει προσφέρει τα προηγούμενα χρόνια πολλά ταλέντα στην ελληνική χειροσφαίριση.

Πέρυσι…
Στο περσινό πρωτάθλημα που έγινε στην Βέροια, πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός, με φιναλίστ τον Φοίβο Συκεών και τρίτο τον Διομήδη Άργους. Ο Φίλιππος Βέροιας συμπληρώνει φέτος 33 συμμετοχές σε 40 διοργανώσεις (τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα). Ακολουθεί ο Δούκας με 23 ,ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας (που δεν έχει προκριθεί) με 22 και η ΧΑΝΘ με 19 συμμετοχές.
Για τον Άρη Νίκαιας είναι η πέμπτη συμμετοχή του, για τον Ολυμπιακό η τρίτη, για την ΑΕΚ η δεύτερη, και για τον Κερκυραϊκό η παρθενική του.

Οι πολυνίκεις
Ο Φίλιππος Βεροίας και ο Δούκας είναι οι πολυνίκεις του θεσμού, έχοντας από επτά κατακτήσεις. Ακολουθούν ο Πανελλήνιος με τέσσερις, ενώ από τρεις έχουν Ιωνικός ΝΦ, ΧΑΝΘ και ΓΕ Βέροιας. Από δύο «μετρούν» ΒΑΟ, Αρχέλαος Κατερίνης και Ζαφειράκης Νάουσας και από έναν τίτλο οι Φοίβος Συκεών, Διομήδης Άργους, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Ολυμπιακός, ΓΣ Δράμας και Πανιώνιος.

Τα μετάλλια
Ο Φίλιππος Βέροιας προηγείται στα μετάλλια με 16 (7-4-5), παρότι, αξιοσημείωτα, τα τελευταία 20 χρόνια (από το 1999) δεν έχει ανέβει στο βάθρο του νικητή. Δεύτερος φιγουράρει ο Δούκας με 15 (7-4-4), τρίτος ο Ιωνικός ΝΦ με 13 (3-7-3) τέταρτη η ΧΑΝΘ με οκτώ (3-3-2) και πέμπτος ο ΒΑΟ με επτά (2-1-4). Με… συλλογή έξι μετάλλια ακολουθούν Πανελλήνιος, Αρχέλαος, Ζαφειράκης και Φοίβος. Συνολικά, τα 39 πρωταθλήματα έχουν κατακτήσει 15 διαφορετικές ομάδες από τις 71 που έχουν συμμετάσχει και στο βάθρο έχουν ανέβει οι 29 από αυτές.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 22/07/2020
1η αγωνιστική
ΟΑΚΑ 17.00: ΑΕΚ – ΑΟ Προσοτσάνης
ΟΑΚΑ 19.00: Ολυμπιακός – Άρης Νίκαιας
ΔΑΙΣ 18.00: ΧΑΝΘ – Κερκυραϊκός
ΔΑΙΣ 20.00: ΑΣΕ Δούκα – Φίλιππος Βέροιας

Πέμπτη 23/07/2020
2η αγωνιστική (πρωί)
ΟΑΚΑ 08.00: Ολυμπιακός – ΑΟ Προσοτσάνης
ΟΑΚΑ 10.00: ΑΕΚ – Άρης Νίκαιας
ΟΑΚΑ 12.00: ΧΑΝΘ – Φίλιππος Βέροιας
ΔΑΙΣ 12.00: ΑΣΕ Δούκα – Κερκυραϊκός
3η αγωνιστική (απόγευμα)
ΟΑΚΑ 17.00: ΑΟ Προσοτσάνης – Άρης Νίκαιας
ΟΑΚΑ 19.00: Κερκυραϊκός – Φίλιππος Βέροιας
ΟΑΚΑ 21.00: ΑΕΚ – Ολυμπιακός
ΔΑΙΣ 21.00: ΧΑΝΘ – ΑΣΕ Δούκα

Παρασκευή 24/07/2020
4η αγωνιστική
ΟΑΚΑ 17.00: 1ος Α’ ομίλου – 2ος Β’ ομίλου
ΟΑΚΑ 19.00: 2ος Α’ ομίλου – 1ος Β’ ομίλου

Σάββατο 25/07/2020
5η αγωνιστική
ΟΑΚΑ 12.00: 2ος Α’ ομίλου – 2ος Β’ ομίλου
ΟΑΚΑ 14.00: 1ος Α’ομίλου – 1ος Β’ ομίλου

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
1981 ΑΣΕ Δούκα 
1982 Πανιώνιος ΓΣ
1983 Φίλιππος Βέροιας
1984 Αρχέλαος Κατερίνης
1985 Φίλιππος Βέροιας
1986 ΓΣ Δράμας
1987 Φίλιππος Βέροιας
1988 Φίλιππος Βέροιας
1989 Ιωνικός ΝΦ
1990 Ιωνικός ΝΦ
1991 Φίλιππος Βέροιας
1992 ΓΕ Βέροιας
1993 Πανελλήνιος ΓΣ
1994 ΓΕ Βέροιας
1995 ΓΕ Βέροιας
1996 Αρχέλαος Κατερίνης
1997 Ιωνικός ΝΦ
1998 Φίλιππος Βέροιας
1999 Φίλιππος Βέροιας
2000 ΒΑΟ
2001 ΑΣΕ Δούκα
2002 ΒΑΟ
2003 Πανελλήνιος ΓΣ
2004 ΧΑΝΘ
2005 ΧΑΝΘ
2006 ΑΣΕ Δούκα
2007 ΑΣΕ Δούκα
2008 ΧΑΝΘ
2009 ΑΣΕ Δούκα
2010 Φοίβος Συκεών
2011 Ζαφειράκης Νάουσας
2012 ΑΣΕ Δούκα
2013 Διομήδης Άργους
2014 Ζαφειράκης Νάουσας
2015 ΑΣΕ Δούκα
2016 Πανελλήνιος ΓΣ
2017 Πανελλήνιος ΓΣ
2018 ΑΕΣΧ Πυλαίας
2019 Ολυμπιακός

Οι ομάδες

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Πάνω από αριστερά: Νικόλαος Τζωρτζίνης, Χαράλαμπος Καραγιοβάνης, Κωνσταντίνος, Χουδαβέρδογλου, Ιωάννης Μπογιατζής, Αλέξανδρος - Δημήτρης Στεφανόπουλος, Χρήστος Παπαγιάνννης, Κωνσταντίνος Στανκίδης.
Κάτω από αριστερά: Νικόλαος Δούρδας, Ιωάννης Γιάννου, Παναγιώτης Κακαφίκας, Νικόλαος Χατζηαντώνογλου, Αντώνιος Καρανάτσιος, Παναγιώτης - Γρηγόρης Ελευθεριάδης, Νικόλαος Λυκοστράτης, Αχιλλέας Νιώπας, Γιώργος Μπισιρόπουλος, Ιωακείμ Πετρομελίδης.
*Προπονητής απο τον Ιανουάριο είναι ο Τεό Παυλίδης που αντικατέστησε τον Κύρο Σαράφη. Στην αποστολή μετέχουν και οι Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Νικόλαος Γεωργιάδης και Γεώργιος-Άγγελος Αμπρικίδης.

ΓΝΟ ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Πάνω από αριστερά: Γιάννης Αναστασίου (έφορος), Μιχάλης Εφραιμίδης, Ευάγγελος Τσιβγούλης, Θεόδωρος Παϊπάης, Ελευθέριος Καλπέρης, Σταύρος Μουσούλης, Ερίκο Σάλα, Σταύρος Σάμιος, Θάνος Τούτσης (προπονητής).
Μεσαία σειρά από αριστερά: Διονύσης Αναστασίου, Μιχάλης Βαρδαξόπουλος, Ορέστης Θεοδώρου, Νικόλαος Βοϊδήλος, Πέτρος Στάθης, Γιάννης Μπάλκος.
Κάτω από αριστερά: Γιάννης Καρατζής, Παναγιώτης Μάμουλας, Επαμεινώνδας Καραμπέκιος, Γεώργιος Συρίγος, Γιάννης Ζιώγας, Οδυσσέας Τόμσον, Στυλιανός Μιχαλόπουλος, Ευάγγελος Γρέκας, Ταξιάρχης Μαλακέλλης.
*Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Βαγγέλης Ρασπίτσος.

ΓΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ
Από αριστερά: Μάριος Παπατριανταφύλλου, Γεράσιμος Ξενίδης, (πίσω) Μιχάλης Κοντογιώργης, Κώστας Καλούδης, Δονάτος Μπόχτης, Γιώργος Παγιατάκης. Μπροστά: Θοδωρής Κουρτέσης,  Σπύρος Μεσημέρης (τ.φ.), Ανέστης Κυριακίδης (βοηθός προπονητή), Δημήτρης Χατζηπαρασίδης, Μιχάλης Αγάθος, Χρήστος Κοσκινάς, Σπύρος Σπίγγος (τ.φ.), Νίκος Ζέρβας, Λαέρτης Ντούκο, Θανάσης Μπάμπουρας.
*Προπονητής της ομάδας είναι ο Νίκος Πέρρος.

ΔΟΥΚΑΣ
Πάνω από αριστερά: Θεόφιλος Βατής (γενικός αρχηγός), Δημήτρης Κασιώνης, Γιάννης Μπεκιάρης (ν),  Κώστας Κωνσταντόπουλος, Αντρέα Γερουλάνος, Ελευθέριος Παγιάτης, Γιώργος Παγιάτης, Αντώνης Καρακεχαγιάς (ν), Θοδωρής Βασιλόπουλος, Θοδωρής Αθανασόπουλος (έφορος).
Κάτω από αριστερά: Σπύρος Αθανασόπουλος, Νέστορας Πουλιάσης, Γιώργος Βούλγαρης, Γιώργος Μάνος, Γιάννης Στεφανίτσης, Μάνος Ρουμπής, Χάρης Βάρσος. 
*Προπονητής της ομάδας είναι ο Κώστας Τσαβδαρίδης

ΧΑΝΘ
Πάνω από αριστερά: Ευριπίδης Ναουμίδης (προπονητής), Γιώργος Οσάγκι, Παναγιώτης Αγαθόνικος, Βασίλης Κυριακίδης, Κήρυκος Ηγουμενίδης, Γιώργος Τζιάκης, Ξενοφών Μπίλιας, Δημήτρης Ελευθερούδης, Γιώργος Βασιλειάδης (προπονητής).
Κάτω από αριστερά: Κωνσταντίνος Κοντούλης, Ορέστης Μαρίνης, Χριστόδουλος Φωτιάδης, Κωνσταντίνος Οκανταρίδης, Βασίλης Κοντούλης, Πέτρος Τσαγγαλής, Θανάσης Καρούσης, Ελευθέριος Τρεμπέλας.
*Απουσιάζει από τη φωτογραφία ο Πάνος Κασάπης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πάνω από αριστερά: Κωνσταντίνος Κουτουλογένης, Βελισσάριος Γκένας, Τριαντάφυλλος Προκοπίου, Γρηγόριος Κεμπίσλογλου, Σταύρος Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Κουκουλάς, Γεώργιος Νάκος, Ιωάννης Παπαδάκης, Σωκράτης Καλύβας.
Κάτω από αριστερά: Χρήστος Βληκίδης, Σταμάτης Κωστόπουλος, Αχιλλέας Τσορτέκης, Πέτρος Βαμβακάρης, Αγάπιος Κιαρτζίδης, Δημήτριος Λάμπρου, Ιωάννης Μαρινάκης, Ανδρέας - Ραφαήλ Βαζαίος, Μιχαήλ Ρούσσος.
*Προπονητής του Ολυμπιακού είναι ο Θεόδωρος Γκίνης. Την ομάδα θα συνοδεύει η υπεύθυνη ακαδημιών, Αναστασία Καλογερά.

ΑΕΚ

Πάνω από αριστερά: Αλέξης Αλβανός (προπονητής), Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Δημήτριος Ζαφειράκης, Μιχαήλ - Νεκτάριος Στάθης, Δημήτριος Μπαμπατζανίδης, Νικόλαος Ασλής, Άγης - Αλέξανδρος Βεζύρης, Νικόλαος Δικαιούλιας, Κωνσταντίνος Κοτσιώνης.
Κάτω από αριστερά: Διονύσιος Σίγαλος, Ελευθέριος Κοβάνης, Αλεξάνταρ Γιάντσα, Γεώργιος - Ιωάννης Αθανασάκος, Ιωάννης Τσάφος – Βασιλείου, Αθανάσιος Λαζάρου, Μύρων Βασιλακάκης.
Απουσιάζουν από την φωτογραφία οι αθλητές, Ιωάννης Καρράς, Θεόδωρος Πρωτέκδικος, Σπυρίδων Σοφιανός, Αλέξανδρος Σφαέλλος – Παπαϊωάννου.
*Προπονητής της ομάδας είναι ο Αλέξης Αλβανός, προπονητής τερματοφυλάκων ο Δημήτρης Καφφάτος και γυμναστής της ο Αλέξανδρος Προβολιτσάνος.

No comments