«Προτίμησαν να αφήσουν διακοπές και ξεγνοιασιά» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Προτίμησαν να αφήσουν διακοπές και ξεγνοιασιά»


Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τις προσπάθειες των αθλητριών του και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων εξέδωσε ο Εθνικός Κοζάνης.

«Σε μια χρονιά δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους, με αντικειμενικές δυσκολίες, κόντρα στα προγνωστικά, ο προπονητής κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και τα κορίτσια του, πέτυχαν μια πολύ σπουδαία ομαδική επιτυχία: δεύτερη θέση, ασημένιο μετάλλιο, σε ένα ανταγωνιστικό μοριοδοτούμενο Πρωτάθλημα Νεανίδων, κόντρα σε μεγαθήρια του χώρου.
Δύο από τα κορίτσια του Εθνικού πέτυχαν να διακριθούν και ατομικά, αφού επιλέχτηκαν στην καλύτερη επτάδα. Η Αριστούλα Μουρατίδου ως καλύτερη αμυντικός και η Σοφία Χατζησαββίδου ως καλύτερη αριστερή εξτρέμ. Δεύτερη θέση, αφού ηττήθηκαν σήμερα από την πιο άρτια και δυνατή ομάδα του διοργανωτή Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Παρ’ όλο που στο πρώτο μισό του αγώνα το πάλεψαν και ήταν κοντά στο σκορ, κυρίως τα ατομικά λάθη και ο φόβος για τον αντίπαλο έφεραν την ήττα, με το αξιοπρεπέστατο τελικό 24-31.
Γιατί όμως είναι μια πολύ σπουδαία επιτυχία; Γιατί οι νεανίδες του Εθνικού που συμμετείχαν, δεν είχαν τίποτα ιδιαίτερο να κερδίσουν, αφού είχαν πάρει ήδη τα μόρια για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από πέρυσι. Προτίμησαν να αφήσουν τις διακοπές και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και να αγωνιστούν, απροετοίμαστες σε ένα βαθμό αφού λόγω πανελληνίων (κάποιες) και κορονοϊού έχασαν προπονήσεις προετοιμασίας, και να βοηθήσουν τις κορασίδες που συμπλήρωσαν την αποστολή, να πετύχουν το ίδιο».

No comments