Σταματιάδης: «Είμαστε… στον αέρα, απαιτείται σχέδιο επιβίωσης» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σταματιάδης: «Είμαστε… στον αέρα, απαιτείται σχέδιο επιβίωσης»



Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στη ραδιοφωνική συχνότητα του Ionion FM και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Materiale Sportivo» ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης, αναφερόμενος στο μέλλον του ομαδικού αθλητισμού εν μέσω πανδημίας, αλλά και στις κινήσεις της Πολιτείας ενόψει των εκλογών του φθινοπώρου στις Ομοσπονδίες.

«Τα αθλητικά σωματεία έχουν πάθει τεράστια ζημιά. Δεν βλέπω τον τρόπο που οι γονείς θα πάνε τα παιδιά τους στους συλλόγους με αυτή την ψυχολογία που υπάρχει ελέω κορονοϊού. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο ανάπτυξης, στήριξης και επιβίωσης για τον αθλητισμό. Δεν το βλέπω, όμως», επισήμανε ο κ. Σταματιάδης, προσθέτοντας: «Επειδή αυτή η κατάσταση με τον Covid-19 δεν θα τελειώσει σύντομα, απαιτείται ένα επιχειρησιακό σχέδιο στήριξης και επιβίωσης για τον αθλητισμό, πιθανότατα για μία τριετία. Η ζημιά είναι τεράστια και την έχουν υποστεί, όχι μόνο οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία, αλλά και κλάδοι που έχουν άμεση, δευτερογενή ή και τριτογενή σχέση με τον αθλητισμό».  

Κρίνοντας τις κινήσεις της Πολιτείας, ο Κώστας Σταματιάδης υπογράμμισε: «Περιμένουμε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για να δούμε με ποιους όρους θα πάμε στις εκλογές. Παρατηρώ, ωστόσο, ότι, ως Πολιτεία, ασχολούμαστε πολύ με τις διαδικασίες. Με τις εκλογές των Ομοσπονδιών, τα εκλογικά συστήματα, τα μέλη του εκλογικού σώματος και με όλα αυτά που δεν παράγουν αθλητισμό. Η φιλοσοφία πρέπει να είναι διαφορετική, με επίκεντρο τον αθλητή. Κόψαμε χρήματα από τις Ομοσπονδίες λόγω –και… καλά- του κορονοϊού. Θέλω να τονίσω, όμως, ότι οι διεθνείς διοργανώσεις δεν ακυρώθηκαν, αλλά αναβλήθηκαν. Είμαστε… στον αέρα και υπάρχει ένας γενικότερος προβληματισμός».


Αφού επανέλαβε την θέση πολλών ανθρώπων του αθλήματος, ότι «το χάντμπολ έχει υποστεί αθλητικό ρατσισμό τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο θέμα ύπαρξης και διαθεσιμότητας αθλητικών εγκαταστάσεων», σχολίασε τις αποφάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας για διακοπή των πρωταθλημάτων: «Ήμασταν οι πρώτοι ως Ομοσπονδία που πήραμε αποφάσεις για το τι θα γίνει για τα πρωταθλήματά μας και την επόμενη ημέρα ακολούθησαν και οι υπόλοιπες… Οι αντιπαραθέσεις μας δεν ήταν σε επίπεδο ουσίας, αλλά σε επίπεδο διαδικασίας. Δεν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, αλλά να επιβιώσουμε και με τις αποφάσεις μας για την περασμένη, αλλά και την επόμενη σεζόν, προσπαθήσαμε να αφαιρέσουμε οικονομικά βάρη από τα σωματεία». 

No comments