Στα 200 εκατ. ευρώ το «βοήθημα γεφύρωσης» στη Γερμανία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στα 200 εκατ. ευρώ το «βοήθημα γεφύρωσης» στη Γερμανία



Διακόσια εκατομμύρια ευρώ ενέκρινε η Γερμανική Βουλή ως «βοήθημα γεφύρωσης» για τα επαγγελματικά αθλήματα, προκειμένου να στηρίξει τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία της χώρας. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα μοιραστεί σε σωματεία χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ και χόκεϊ επί πάγου, ώστε στην «εποχή του κορονοϊού» να μειώσουν τις ζημιές τους και να αντιμετωπίσουν πιο αισιόδοξα το μέλλον.

Σύμφωνοι, η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία (εκεί τα γήπεδα γεμίζουν) και το τι είναι επαγγελματικό και ερασιτεχνικό συζητείται, αλλά η διαφορά της βοήθειας είναι τεράστια και αναλογικά. Γκρινιάζουν οι Ομοσπονδίες, γκρινιάζουν και στην ΟΧΕ για τη μειωμένη φετινή επιχορήγηση και δεν έχουν κι άδικο. Μόνο που στη Γερμανία είναι πιο συσπειρωμένοι, αφού οι Ομοσπονδίες διεκδίκησαν τα ποσά ως ομάδα…


Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης και επικεφαλής της «Team Deutschland», Αντρέας Μίχελμαν, εμφανίστηκε ανακουφισμένος μετά την απόφαση της Γερμανικής Βουλής: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι για την εκτεταμένη υποστήριξη της κυβέρνησης στον επαγγελματικό αθλητισμό μέσω ενός πρωτοφανούς πακέτου βοήθειας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα εμπλεκόμενα υπουργεία και τα μέλη της αθλητικής επιτροπής». 

No comments