Τα δεδομένα για τα Πανελλήνια ηλικιακά Πρωταθλήματα αποκλειστικά στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα δεδομένα για τα Πανελλήνια ηλικιακά Πρωταθλήματα αποκλειστικά στο greekhandball.com


Η διακοπή των αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων, όπως και κάθε άλλης αθλητικής δραστηριότητας, αποφασίστηκε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κατά την διάρκεια της έξαρσης του ιού. Παρ' όλα αυτά, τα μοριοδοτούμενα Πρωταθλήματα πρόκειται να επανεκκινήσουν και το greekhandball.com συνέλεξε και αναλύει όλα όσα ισχύουν τόσο σε αυτά, όσο και στα μη μοριοδοτούμενα.

Στην Ομοσπονδία έχει κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση για επανενεργοποίηση των μοριοδοτούμενων στις 28 Ιουνίου. Από εκείνη την ημερομηνία έως τις 15 Ιουλίου (ή έστω έως τις 20 Ιουλίου, καθώς θα πρέπει να υπάρχει ευελιξία, λόγω των Πανελλαδικών) θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές, που εκκρεμούν, σε κάθε Ένωση, να διαμορφωθεί, έτσι, η τελική κατάταξη και να γίνουν τα μπαράζ πρόκρισης στις τελικές φάσεις. Οι ημερομηνίες, για όσες ομάδες θα λάβουν μέρος σε μπαράζ πρόκρισης, είναι οι εξής: 16/07-19/07 (Παιδικό-Κορασίδες) 26/07-27/07 (Εφηβικό-Νεάνιδες).

Οι τελικές φάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν ως εξής: Παιδικό-Κορασίδες 21-26/07, Εφηβικό-Νεάνιδες 28/07-02/08, Νέοι 07-09/08.

Ο σχεδιασμός από την ΕΑΠ/ΟΧΕ έχει γίνει, το χρονοδιάγραμμα έχει παρουσιαστεί και έως και αύριο (17/07) αναμένεται να γνωστοποιηθούν στην ΟΧΕ τα σχετικά Πρωτόκολλα για την ασφαλή επανεκκίνηση. Ακόμη, πρόκειται να υπάρξει πλήρης σχεδιασμός για τις περιπτώσεις εμφάνισης κρούσματος ή κρουσμάτων μέσα στο διάστημα αυτής της σεζόν (σ.σ. τυπικά, η σεζόν έχει παρέλθει) ή της επόμενης.

Ακόμα, δεν έχουν αποφασιστεί, ωστόσο, τα γήπεδα, στα οποία θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις. Έχει εκφραστεί ενδιαφέρον φιλοξενίας των αγώνων, μεταξύ άλλων, από την ΑΕΚ, τον Δούκα, τον Ολυμπιακό, την Κοζάνη τον Φίλιππο και τον Φοίβο Συκεών.

Σύμφωνα με την πρόταση, που, όπως προαναφέρθηκε, έχει κατατεθεί, δεν θα λάβουν χώρα τα μη μοριοδοτούμενα Πρωταθλήματα, δηλαδή αυτά των Παμπαίδων, των Παγκορασίδων και των Μίνι. Παρ' όλα αυτά, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν τουρνουά μέσα στον Σεπτέμβριο.

No comments