Το χάντμπολ έδωσε το παρών στην περιβαλλοντική δράση της ΕΣΟΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το χάντμπολ έδωσε το παρών στην περιβαλλοντική δράση της ΕΣΟΑ



Χθες (7/6), πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση του προγράμματος Olympic GreenValues, από την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών, μέσω του αθλητισμού και του παιχνιδιού. Άνθρωποι των αθλημάτων έδωσαν το παρών, ενώ στη δράση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η διεθνής τερματοφύλακας, Μάγδα Κεπεσίδου, οι διαιτητές, Ιωάννα Παπαματθαίου και Ιωάννα Χρηστίδη και η έφορος της Νέας Ιωνίας, Ερασμία Λάσκαρη.


Η ανακοίνωση της ΕΣΟΑ:

"Σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μέρη του κόσμου, εκεί όπου γεννήθηκε ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε την 1η δράση του προγράμματος Olympic GreenValues, το οποίο υποστηρίζεται από την World Olympians Association. To "Olympic Green Values" αποτελεί το νέο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΣΟΑ, που έχει ως στόχο να εμφυσήσει στους μαθητές των σχολείων της χώρας την περιβαντολλογική ευαισθητοποίηση μέσα από τον αθλητισμό και το παιχνίδι! Θέλοντας να δώσουν το στίγμα των προσπαθειών τους, πλήθος Olympians και παράγοντες από τον Στίβο, την Κολύμβηση, την Υδατοσφαίριση, την Ιστιοπλοϊα, το Μπάσκετ, το Handball, το Taekwondo, την Πυγμαχία, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την πολύτιμη αρωγή των εθελοντών Αχαρνών-Θρακομακεδόνων και της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτοειδησεογράφων Φωτογράφων Εικονοληπτών Επίκαιρων ΠΕΦΦΕΕ , επ' αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος προέβησαν σε καθαρισμό του προαύλιου χώρου της Ακρόπολης, του Αρείου Πάγου και του σημείου όπου βρισκόταν η Εκκλησία του Δήμου και απ' όπου ο Απόστολος Παύλος δίδαξε τον Χριστιανισμό στην Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ κα Bούλα Κοζομπόλη δήλωσε:

"Από αυτόν τον συμβολικό τόπο ξεκινάμε τις δράσεις του προγράμματος Olympic Green Values σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Θεσμικούς Φορείς! Είμαστε πολύ περήφανοι για την εκπόνηση του προγράμματος και εκ μέρους του ΔΣ της ΕΣΟΑ θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αθηναίων γι' αυτήν την πρώτη συνεργασία μας καθώς όλους τους συναδέλφους Olympians για την θερμή ανταπόκρισή τους. Θερμές ευχαριστίες ακόμη και στην συνάδελφο Οlympian της Ρυθμικής Γυμναστικής κα Μαρία Αλεβίζου, η οποία με την ιδιότητα της Προέδρου του Α' Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων αποτέλεσε ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Δήμου και ΕΣΟΑ στην 1η δράση του προγράμματος".

Την παρουσία τους στην δράση έδωσαν οι τοπικοί σύμβουλοι του Α' διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού κ. Ευγένιος Koλλάτος, ο οποίος δήλωσε:

  "Είναι μεγάλη μας τιμή που οι εμβληματικοί αθλητές της πατρίδας μας επέλεξαν να ξεκινήσουν τις δράσεις του προγράμματός τους από τον Δήμο Αθηναίων και μάλιστα σε αυτόν τον γεμάτο με ενέργεια ευρύτερο χώρο της Ακρόπολης. Εμείς θα είμαστε κοντά τους στην υλοποίηση της κάθε ενέργειάς τους".

Οι Εθελοντές Αχαρνών Θρακομακεδόνων έδωσαν για μία ακόμη φορά το παρόν στις δράσεις της ΕΣΟΑ, με τον Πρόεδρό τους κ. Νίκο Σιδηρόπουλο να δηλώνει:

  "Εκτός από μεγάλοι αθλητές, οι Olympians της Ελλάδας δείχνουν για μία ακόμη φορά και πόσο μεγάλοι άνθρωποι είναι! Είμαστε δίπλα τους σε όλα όσα οργανώνουν, ενώ με την σημερινή δράση του προγράμματος Olympic Green Values ουσιαστικά εγκαινιάζουμε και την μεταξύ μας συνεργασία για την προστασία της Πάρνηθας, της πυροπροστασίας και της περιβαντολλογικής δραστηριοποίησης στο Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες".

Παρών στη δράση και ο Πρόεδρος της ΠΕΦΦΕΕ και o γνωστός φωτορεπόρτερ κ. Βασίλης Κουτουμάνος, ο οποίος για μία ακόμη φορά μίλησε δια μέσω της φωτογραφικής του μηχανής και την φωτογραφική αποτύπωση των δρώμενων της 1ης δράσης του προγράμματος Olympic Green Values..."

No comments