Γκίσλασον: " Η ερχόμενη σεζόν θα είναι η δυσκολότερη στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γκίσλασον: " Η ερχόμενη σεζόν θα είναι η δυσκολότερη στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα"


Δηλώσεις στο "Lübecker Nachrichten" παραχώρησε ο τεχνικός τη εθνικής Γερμανίας, Άλφρεντ Γκίσλασον, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στο χάντμπολ. Ο έμπειρος προπονητής τόνισε ότι η απουσία θεατών από τα γήπεδα θα ήταν καταστροφική για το άθλημα, ενώ υπογράμμισε ότι η επόμενη αγωνιστική περίοδος αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη για του συλλόγους. Αναλυτικά είπε:

"Η διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού  έδειξε ότι το χάντμπολ είναι πολύ πιο ευάλωτο από το ποδόσφαιρο. Είμαστε... εξαρτημένοι από τους θεατές στις αρένες. Η επόμενη σεζόν θα είναι η πιο δύσκολη στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Ελπίζω το Πρωτάθλημα να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, παρουσία φιλάθλων. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, απαιτείται η βοήθεια της Πολιτείας. Κανένας σύλλογος δεν θα επιβιώσει μία αγωνιστική χρονιά χωρίς κοινό. Αν η σεζόν αρχίσει τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, θα ήταν καταστροφή για το χάντμπολ στη Γερμανία. Η ζημιά θα ήταν τεράστια, ανεπανόρθωτη, και αυτό διότι τότε θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν θωρώ πιθανή την αναβολή του Παγκοσμίου".

Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για τον μεγάλο αριθμό παιχνιδιών που καλείται να δώσει η Γερμανία, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2021:

"Ας δούμε μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2021. Στις αρχές Ιανουαρίου παίζουμε τα προκριματικά για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από εκεί παίζουμε  κατευθείαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τον Μάρτιο συνεχίζουμε με τις αναμετρήσεις του Προλυμπιακού τουρνουά".

Ο Γκίσλασον συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Γερμανίας, τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ έχει καθίσει, μεταξύ άλλων,  στους πάγκους του Κιέλου, της εθνικής Ισλανδίας, του Μαγδεμβούργου και της Γκούμερσμπαχ.

No comments