Ξέσπασμα Ντινάρτ για την απόλυσή του από την εθνική Γαλλίας: "Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Ομοσπονδία" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ξέσπασμα Ντινάρτ για την απόλυσή του από την εθνική Γαλλίας: "Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Ομοσπονδία"


Tην πικρία για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από την εθνική Γαλλίας εξέφρασε ο πρώην προπονητής της ομάδας Ντιντιέ Ντινάρτ. Ο 43χρονος τεχνικός μίλησε στο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης, «France TV» και αναφέρθηκε στην απόλυσή του από τον πάγκο των «τρικολόρ» μετά την απογοητευτική πορεία τους στη διοργάνωση του EURO 2020. Ακολουθούν αποσπάσματα των δηλώσεών του:

"Είμαι έκπληκτος με τη διαχείριση την οποία είχα. Μια μέρα πριν από την απόλυσή μου, έλαβα μηνύματα υποστήριξης σε μία εκπομπή στην τηλεόραση και λίγες ώρες αργότερα έμαθα, μέσω του βοηθού μου, ότι δεν είμαι πλέον ο προπονητής των «Μπλε». Έχω το αίσθημα ότι με πέταξαν σαν ένα χαρτί, μετά από 23 χρόνια που πέρασα υπηρετώντας τη γαλλική ομάδα ως παίκτης, ως βοηθός προπονητή και τελικά ως πρώτος  προπονητής ".

"Κατά τη γνώμη μου δεν είχα την ίδια μεταχείριση με τον Ντάνιελ Κονσταντίνι και τον Κλοντ Ονέστα (σ.σ. τους προκατόχους του) Ο Ντάνιελ παρέμεινε έξι χρόνια χωρίς να κερδίσει ούτε έναν τίτλο μεταξύ 1995 και 2001, ο Κλοντ χρειάστηκε πέντε χρόνια για να κερδίσει τον πρώτο του το 2006. Εγώ οδήγησα την ομάδα στην κατάκτηση του  Παγκοσμίου Κυπέλλου, και το EURO ήταν η μοναδική διοργάνωση, στην οποία η Γαλλία δεν ανέβηκε στο βάθρο. Το βρίσκω δύσκολο να κατανοήσω τον τρόπο με τον οποίο έφυγα, είναι απόφαση δύο μέτρων και δύο σταθμών".

Ο Γκιγιόμ Ζιλ διαδέχθηκε τον Ντιντιέ Ντινάρτ στον πάγκο της εθνικής, ενώ υπενθυμίζεται ότι με τον Ντινάρτ ως πρώτο προπονητή οι Γάλλοι κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, και από ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 και στο Παγκόσμιο του 2019.

No comments