Ματαιώθηκε το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ματαιώθηκε το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών



Τη ματαίωση του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών 2019/20 ανακοίνωσε η EHF, καθώς κρίθηκε ότι οι συνθήκες που επικρατούν, μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή του. Επιπλέον, στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, σημειώνεται ότι η υγεία των παικτριών είναι απόλυτη προτεραιότητα.
Η τελική φάση της διοργάνωσης είχε προγραμματιστεί από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου, στη Βουδαπέστη, ημέρες κατά τις οποίες θα διεξάγονταν και οι προημιτελικοί.

Ο πρόεδρος της EHF, κ. Βίντερερ δήλωσε σχετικά:

«Ήμασταν πάντα σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδία χάντμπολ της Ουγγαρίας, η οποία μας ενημέρωνε τακτικά για παράγοντες όπως τους περιορισμούς στις πτήσεις και στη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων.

Τους τελευταίους μήνες, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ τόνιζε ότι οι αγώνες θα παίζονται μόνο εάν μπορεί να διασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους εμπλεκόμενους. Εδώ πρέπει να προστεθεί ότι η διοργάνωση ενός φάιναλ φορ απαιτεί διαφορετική προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα σε σύγκριση με έναν και μόνο αγώνα της διοργάνωσης.

Εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και κατά συνέπεια για ένα τουρνουά χάντμπολ μπροστά σε φιλάθλους.

Ταυτόχρονα, πάντα ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους το συντομότερο δυνατό για να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και την ασφάλεια. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε αυτές τις αρχές ».

Η ματαίωση του φάιναλ φορ, δεν επηρεάζει τη διοργάνωση της νέας περιόδου, η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020. Η κλήρωση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου στη Βιέννη, στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

No comments