Παπασταμάτης: "Θα έχουμε καλύτερη ομάδα"- Τι είπε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα της Handball Premier και την ανάπτυξη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παπασταμάτης: "Θα έχουμε καλύτερη ομάδα"- Τι είπε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα της Handball Premier και την ανάπτυξη


Στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8" μίλησε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Σταμάτης Παπασταμάτης και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο Πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα, στους στόχους της νέας σεζόν, στην ανάπτυξη, αλλά και στη συνεργασία της Ερασιτεχνικής με την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε:

Για την περασμένη σεζόν αλλά και τους στόχους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου είπε:

"Είχαμε μια περίεργη σεζόν, λόγω της εμφάνισης της πανδημίας. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα στους αγωνιστικούς χώρους αν και ήμασταν το πρώτο φαβορί και είχαμε το ποιοτικότερο ρόστερ. Θεωρώ ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε το νταμπλ και η πανδημία μας τα «χάλασε», αλλά η κοινωνία του χάντμπολ μας επιβράβευσε. Η καινούργια αγωνιστική περίοδος ξεκινά με μεγάλα όνειρα. Θέλουμε να κατακτήσουμε το νταμπλ και να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Απέναντι στην Ποτάισα είχαμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε, στο Τσάλεντζ Καπ, και θεωρώ ότι η καλή ΑΕΚ δεν θα είχε πρόβλημα ούτε με τις υπόλοιπες ομάδες. Ήταν μια ευκαιρία που τη χάσαμε. Η νέα σεζόν θα είναι "ακριβότερη" από την προηγούμενη. Όσοι φεύγουν αντικαθιστώνται με καλύτερους,  αυτός είναι ο στόχος μας. Μόνο έτσι μπορεί να έρθει η διάκριση στην Ευρώπη. Ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι μεταγραφές μας, μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα ανακοινωθούν όλοι οι παίκτες με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει. Στις 13 Ιουλίου θα ξεκινήσουμε να μαζευόμαστε , θα περάσουμε τα εργομετρικά και θα αρχίσουμε προετοιμασία".

Για τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ δήλωσε: 

"Διαθέτουμε τμήματα από Μίνι μέχρι Εφήβους και Νέους. Στην αίθουσα του ΟΑΚΑ, «Γ. Κασιμάτης» γίνεται η προπόνησή τους. Την ανακαινίσαμε με δικά μας έξοδα".

Για το επίπεδο της Handball Premier την περασμένη σεζόν υπογράμμισε:

"Το επίπεδο ήταν ικανοποιητικό. Ο Ολυμπιακός ήταν δυνατή ομάδα και καλός αντίπαλος. Ο Διομήδης είχε θετική παρουσία, ενώ  μου άρεσε και ο Φαίακας. Ο Αερωπός παρόλο που δεν έχει μεγάλο μπάτζετ, «ακούγεται» στην πρώτη κατηγορία και ο προπονητής του κάνει πολύ σοβαρή δουλειά. Για τον Φίλιππο θέλω να πιστεύω ότι η περασμένη σεζόν ήταν μια άτυχη στιγμή και  ελπίζω ότι η επόμενη θα είναι καλύτερη. Μαθαίνω ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες. Επιπλέον υπάρχουν και  άλλες ομάδες, στην Α2, (σ.σ. αναφερόμενος σε ΓΑΣ Κιλκίς, Αθηναϊκο, Αρχέλαο Κατερίνης), οι οποίες δίνουν μεγάλη βάση στις υποδομές και τροφοδοτούν τα υπόλοιπα σωματεία.

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας τμήματος στο χάντμπολ γυναικών είπε: "Δεν απορρίπτουμε καμιά ιδέα και καμιά σκέψη".

Για την ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ελλάδα σημείωσε:

"Ενώ η Ελλάδα είναι γεμάτη από γήπεδα μπάσκετ, είναι άδεια από γήπεδα χάντμπολ. Δεν δώσαμε την πρέπουσα σημασία να τα κάνουμε δέκα μετρά μεγαλύτερα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε θα δείτε ότι υπάρχει μεγάλη ένδεια γηπέδων, που να ικανοποιούν τις ομάδες  της Α1 κατηγορίας.
Η προσπάθεια να μπει το χάντμπολ στα σχολεία έχει ξεκινήσει χρόνια από την Ομοσπονδία. Τα ηλικιακά μας τμήματα ,για παράδειγμα, αριθμούν πάνω από 100 παιδάκια, από 6 έως 17 χρονών. Η ομάδα Παίδων κατέκτησε το νταμπλ τη σεζόν 2018/19. Την αγωνιστική περίοδο 2019/20 οι Παίδες έγιναν Έφηβοι και θεωρώ ότι θα κατακτήσουν τον τίτλο, καθώς το Πρωτάθλημα θα συνεχιστεί".

Για τη συνεργασία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με την ΠΑΕ και την ΚΑΕ ανέφερε:

"Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, της οποίας ηγέτης είναι ο κύριος Αλεξίου βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Το σωματείο είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο, γίνεται μια προσπάθεια που δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να την επικοινωνήσουμε προς τα έξω όσο θα έπρεπε. Όμως δουλεύουμε γι’αυτό. 
Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ είναι εναρμονισμένη και εναγκαλισμένη με την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Είμαστε όλοι υπηρέτες της ιδέας που λέγεται ΑΕΚ".

No comments