Ολόκληρο το webinar του Sports Excellence, «Αποχή από την προπόνηση: Η επόμενη μέρα» (vid) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ολόκληρο το webinar του Sports Excellence, «Αποχή από την προπόνηση: Η επόμενη μέρα» (vid)



Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην διαδικτυακή διάλεξη του τμήματος Sports Excellence, με θέμα «Αποχή από την προπόνηση: Η επόμενη μέρα». Το τμήμα Αθλητικής Αριστείας δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να δουν το webinar το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Η ενημέρωση του Sports Excellence:

"Στο πλαίσιο των διαδικτυακών σεμιναρίων υλοποιήθηκε στις 6 Μάϊου 2020 στις 20:00 – 22:00 μία νέα δράση για τους αθλητές-αθλήτριες και τους προπονητές των Ομοσπονδιών των Εθνικών Ομάδων με θέμα: «Αποχή από την προπόνηση: Η επόμενη μέρα». Εισηγητές ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία και πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο. Πιο συγκεκριμένα, ο κος. Μπογδάνης Γρηγόριος, PhD, Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ με θέμα εισήγησης: «Μεταβολές της αντοχής, της μυϊκής δύναμης και της ισχύος ως αποτέλεσμα απότομης μείωσης του όγκου ή/ και της έντασης της προπόνησης: απόδοση και φυσιολογικοί μηχανισμοι» , κα. Δόντη Ολίβια, PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια στα ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ με θέμα εισήγησης: «Aποχή από την προπόνηση και ευλυγισία», ο κος. Τουμπέκη Αργύρης, Αναπληρωτής Καθηγητή ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ με θέμα εισήγησης: «Αποπροπόνηση στον υγρό στίβο»  και ο κος. Μούγιος Βασίλειος, PhD, Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΑΠΘ με θέμα εισήγησης: «Βιοχημικές αλλαγές στην αποπροπόνηση». Στο τέλος, ακολούθησε ένας κύκλος ερωτήσεων με τη μορφή συζήτησης, συντονιστές της οποίας θα είναι ο κος Τσολάκης Χάρης, Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ και Διευθυντής Προγράμματος Sports Excellence και ο κος Κουλουβάρης Παναγιώτης, Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ και Επιστημονικός Υπεύθυνος Sports Excellence.

Επίσης, σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού απηύθυναν χαιρετισμό και συνεχάρησαν την ομάδα του Sports Excellence για την πρωτοβουλία, όπως ο κος. Μαυρωτάς Γιώργος, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο κος. Τοκμακίδης Σάββας, Ομότιμος Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΔΠΘ, η κα Ψυχουντάκη Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας και ο κος. Γιαννιώτης Σπύρος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ακολουθεί το βίντεο της διαδικτυακής διάλεξης:


No comments