Αποχωρεί από την προπονητική ο Τάκης Μελετάκος - Οι δηλώσεις του στο greekhandball.com και η επόμενη 'μέρα του Άρη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αποχωρεί από την προπονητική ο Τάκης Μελετάκος - Οι δηλώσεις του στο greekhandball.com και η επόμενη 'μέρα του Άρη



Την απόφαση να αποσυρθεί από την τεχνική ηγεσία του Άρη Νικαίας Olympic Diagnostic έλαβε ο Τάκης Μελετάκος. Ο έμπειρος κόουτς είχε εκφράσει εδώ και πολύ καιρό την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την προπονητική, την οποία υπηρέτησε πιστά, τίμια και με πάθος για 28 χρόνια.
Ο κ. Μελετάκος κάθισε στον πάγκο του Άρη για 24 χρόνια (δύο θητείες, 1992-2004, 2008-2020), από τα συνολικά 28 της σταδιοδρομίας του, και μαζί του πανηγύρισε 4 ανόδους από την Α2 Ανδρών. Ξεκίνησε την προπονητική από τον Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων, στη Β' Εθνική, την σεζόν 1991-92, ενώ μία περίοδος ορόσημο για εκείνον αποτέλεσε η σεζόν 2006-07, όταν κατηύθυνε τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας, σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την ομάδα, και τελικά τον «κράτησε» στην μεγάλη κατηγορία. Επιπλέον, αξιοσημείωτη σεζόν στην πορεία του ήταν και εκείνη του 2004-05, αφού πέτυχε να διατηρήσει το Κορωπί στην πρώτη κατηγορία.
Πλέον, ο κ. Μελετάκος, ο οποίος υπήρξε περιφερειακός προπονητής της ΟΧΕ και υπεύθυνος ανάπτυξης Νοτίου Ελλάδας, καθώς και συνεργάτης της Ομοσπονδίας στις μικρές Εθνικές ομάδες, στα τέλη της δεκαετίας του '90, θα έχει διευρυμένο ρόλο σε οργανωτικό επίπεδο, αλλά σε όλα τα τμήματα του συλλόγου, όχι μόνο στο χάντμπολ. Θα έχει, επίσης, λόγο στην επιτροπή χάντμπολ, στην οποία θα είναι μέλος.
Ο ίδιος, που ανακοίνωσε την απόφασή του χθες (21/05), στους αθλητές του, μέσω τηλεδιάσκεψης, δήλωσε στο greekhandball.com: «Έρχονται στιγμές, που κλείνουν κύκλους. Σε αυτά τα 28 χρόνια της παρουσίας μου στην προπονητική, θυμάμαι και τις χαρές και τις λύπες. Κρατώ τα όμορφα συναισθήματα, μα και όσα με βοήθησαν να γίνω καλύτερος. Θεωρώ πως έβαλα το λιθαράκι μου στο ελληνικό χάντμπολ.
Η τελευταία σεζόν ήταν ιδιαίτερη. Παρ' όλα αυτά, ο Άρης παρέμεινε στην Handball Premier, αυτός ήταν ο στόχος μας. Είμαι πολύ χαρούμενος, που τον αφήνω εκεί. Εύχομαι να τα πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα. Μέχρι τώρα, είχα την επίβλεψη όλων των τμημάτων του Άρη, όπως πιστεύω πως θα πρέπει να κάνει κάθε προπονητής, σε κάθε ομάδα. Στο εξής θα έχω έναν πιο διευρυμένο ρόλο, αλλά θα πρέπει να... αφήσουμε χώρο και σε άλλους, για να κάνουν την δουλειά τους.
Καλή τύχη σε όλους, θα έχω για πάντα τον Άρη στην καρδιά μου!».
Κατά πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο Άρης έχει έρθει σε επαφή, μεταξύ άλλων, με τον τεχνικό, Γιώργο Καρασαββίδη, ωστόσο δεν τού έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση. Ακόμα, θα πρέπει να τονιστεί πως η περίπτωση του «εξωτερικού» προπονητή συγκεντρώνει, ενδεχομένως, ίσες πιθανότητες με το σενάριο να καθοδηγηθεί η ομάδα από «εσωτερικούς» προπονητές και συγκεκριμένα από το δίδυμο, Τούτση-Γρηγοράκη.  

No comments