Τα γκρουπ δυναμικότητας του EURO 2020 γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα γκρουπ δυναμικότητας του EURO 2020 γυναικών



Δεκαέξι ομάδες θα μπουν στη κληρωτίδα στο πλαίσιο της τελικής φάσης του EURO 2020 γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Νορβηγίας και της Δανίας, από τις 3 έως τις 20 Δεκεμβρίου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, στις 18 Ιουνίου (12:00) και τα γκρουπ δυναμικότητας διαμορφώνονται ως εξής:

1ο Γκρουπ: Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ρουμανία
2ο Γκρουπ: Νορβηγία, Σουηδία, Ουγγαρία, Δανία
3ο Γκρουπ: Μαυροβούνιο, Γερμανία, Σερβία, Ισπανία
4ο Γκρουπ: Σλοβενία, Πολωνία, Τσεχία, Κροατία

Οι δεκαέξι ομάδες χωρίστηκαν βάσει της θέσης που είχαν καταλάβει στο EURO 2018. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ότι η Δανία θα δώσει τα παιχνίδια του προκριματικού γύρου στο Χέρνινγκ (Α όμιλος), ενώ η Νορβηγία και η Ολλανδία στο Τροντχάιμ (Δ και Γ όμιλος αντίστοιχα). Η Σουηδία (Β όμιλος) στο Φρεντέρισκαβν.

Ο “main round” της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Στάβανγκερ (Νορβηγία) και Χέρνινγκ (Δανία), το διάστημα 10-15 Δεκεμβρίου . Η Telenor Arena θα φιλοξενήσει τα παιχνίδια του τελευταίου Σαββατοκύριακου του  τουρνουά (18-20 Δεκεμβρίου).

Από τους διοργανωτές τονίζεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε συνεχή επικοινωνία ώστε να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και ως εκ τούτου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των συμμετεχόντων. Οι ορισμοί διαιτητών και κριτών θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου.

No comments