Αυγενάκης: "Αναμένουμε τις προθέσεις των Ομοσπονδιών, γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις παραμέτρους" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αυγενάκης: "Αναμένουμε τις προθέσεις των Ομοσπονδιών, γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις παραμέτρους"Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, "Από τις 6", μίλησε σήμερα (1/5), ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του πλάνου της επανεκκίνησης του αθλητισμού, ο Υφυπουργός επεσήμανε εκ νέου ότι αναμένει τις προθέσεις των Ομοσπονδιών (χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο), όσον αφορά τα πρωταθλήματα τους. Χαρακτηριστικά είπε:

"Φέραμε διάταξη στη Βουλή, με την οποία δίνουμε στις διοργανώτριες αρχές την ευκαιρία να αποφασίσουν βάσει των δεδομένων που έχουν, αν επιθυμούν να προχωρήσουν το πρωτάθλημα, φυσικά με διαφορετικό προγραμματισμό ή να σταματήσουν. Εκείνες γνωρίζουν πολύ καλύτερα τις παραμέτρους. Πάντα με τις συμβουλές των ειδικών, καθώς προέχει η υγεία. 

Αναμένουμε από τις διοργανώτριες αρχές του μπάσκετ, του βόλεϊ, του πόλο, του χάντμπολ τις τελικές επιθυμίες-προθέσεις τους, επίσημα και καθαρά, έτσι ώστε να πάρουμε κι εμείς θέση. Δεν έχουμε καμία προκατάληψη για κανένα άθλημα"

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει υποχωρήσει και γιαυτό το λόγο απαιτείται τήρηση των ειδικών πρωτοκόλλων. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο παρουσίας φιλάθλων στις κερκίδες ακόμα και στις προπονήσεις.:

"Πολύ προσεκτικές και μετρημένες κινήσεις με πρωτόκολλα, τα οποία ελπίζουμε ότι θα τηρηθούν απ΄ όλους. Να προχωρήσουμε πολύ μεθοδικά και με σεβασμό στις οδηγίες των ειδικών.»

Δοκιμάζουμε αυτή τη στιγμή τη λειτουργία των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, είτε ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είτε στους Δήμους. Η πλειονότητα των εγκαταστάσεων ανήκουν στους Δήμους, είτε στις ομάδες της πρώτης κατηγορίας είτε των άλλων αθλημάτων.

Ξεκινάμε δειλά δειλά να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο, μία διαφορετική φιλοσοφία, με κανόνες που δεν υπήρχαν, έχουμε πολλά νέα δεδομένα. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, δεν χρειάζονται βιασύνες, δεν είναι ο καλός και ο κακός σε μία ιστορία, ο γρήγορος και ο αργός. Εδώ μπαίνουμε σε μία καινούρια φάση.

Δεν έφυγε ο κορονοϊός, δεν τελειώσαμε με αυτή την ιστορία, δεν επιτρέπεται χαλαρότητα και φυσικά δεν μπορούμε να συζητήσουμε σε καμία των περιπτώσεων για κόσμο στις κερκίδες ακόμα και στις προπονήσεις. Αυτό το ξεχνάμε"

Ακολουθεί το βίντεο με όσα είπε ο Υφυπουργός, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ:

No comments