Ενας χρόνος από τον χαμό του ΄΄ δάσκαλου΄΄ Σωκράτη Σκούφα ...Κανείς δε ξεχνά τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο του χάντμπολ... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ενας χρόνος από τον χαμό του ΄΄ δάσκαλου΄΄ Σωκράτη Σκούφα ...Κανείς δε ξεχνά τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο του χάντμπολ...


Ημέρα Πρωταθλητών η σημερινή, αλλά, μη ξεχνάμε ανθρώπους που υπηρέτησαν το χάντμπολ, με ήθος και συνέπεια.
Σαν σήμερα, 19 Μαϊου, πριν από 1 χρόνο έσβησε ο Σωκράτης Σκούφας σε ηλικία 59 ετών, νικημένος, μετά από μάχη 8 ετών, από τον καρκίνο.
Παιδί της Κατερίνης, άνθρωπος του αθλητισμού, λαμπρός οικογενειάρχης ( η σύζυγος του Μάγδα και τα παιδιά του, η Πελαγία και ο Αρίστος που εξελίσσεται στο χάντμπολ και μάλιστα χθες είχε γενέθλια, τιμούν ιδανικά την παρακαταθήκη και τις αξίες του δικού τους ανθρώπου ), αγωνιζόταν στο χάντμπολ πριν ακόμα ιδρυθεί η ΟΧΕ ενώ ανέδειξε πληθώρα αθλητών.
Ο Σωκράτης Σκούφας υπήρξε ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ ενώ συνέδεσε το όνομα του με τον αγαπημένο του Αρχέλαο Κατερίνης, τον οποίο επανέφερε –παρά τα προβλήματα υγείας- στην Handball Premier δύο φορές το 2013 και το 2015.
Οδήγησε την ομάδα της γενέτειρας του σε μεγάλα κατορθώματα, σε πολλούς τελικούς, στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών το 1994, στο Πανελλήνιο Εφηβικό το 1996, στα Πανελλήνια Παίδων (1994, 1995, 1996, 1997) και στα Κύπελλα Ευρώπης πέντε συνεχόμενα χρόνια (1993-1997).
Χρέος μας η τιμή στη μνήμη όσων έφυγαν...

No comments