"Χωρίς οικονομική βοήθεια, όλες οι γαλλικές ομάδες κινδυνεύουν με χρεωκοπία" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Χωρίς οικονομική βοήθεια, όλες οι γαλλικές ομάδες κινδυνεύουν με χρεωκοπία"



Τις έντονες ανησυχίες σχετικά με το μέλλον των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γαλλίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Μονπελιέ, Ζουλιέν Ντελζρί. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας θεωρεί πως αν οι γαλλικοί σύλλογοι δεν στηριχτούν οικονομικά, τότε θα διακυβευτεί ακόμα και η ύπαρξή τους, καθώς τα "σημάδια" των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Παράλληλα τόνισε ότι η διεξαγωγή των παιχνιδιών χωρίς κόσμο θα είναι καταδικαστική. Αναλυτικά όσα είπε:

«Εάν δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε χάντμπολ υπό κανονικές συνθήκες ή αν το κράτος δεν μας αποζημιώσει οικονομικά, τότε όλοι οι σύλλογοι θα χρεωκοπήσουν. Η οριστική διακοπή της σεζόν επηρέασε τις ομάδες και ακόμη και να λάβουν βοήθεια, το ζήτημα είναι να καταφέρουν να επιβιώσουν. Επιπλέον την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα υπάρχουν μεν τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά αυτό δεν αρκεί. Καλύπτουν μόνο το 3-4 % του προϋπολογισμού της ομάδας. Χωρίς την παρουσία κόσμου στις εξέδρες, καθίσταται αδύνατο να παίξουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Ναντ, Γκαέλ Πελετιέ:
« Δεν έχει νόημα να παίζεις χωρίς θεατές. Είναι σαν να ζητάς από έναν ηθοποιό να παίξει σε ένα άδειο δωμάτιο».

Σύμφωνα με το   RMC Sport, την περασμένη αγωνιστική σεζόν οι γαλλικές ομάδες έβαλαν στα ταμεία τους 8,5 εκατομμύρια ευρώ, μόνο από την πώληση εισιτηρίων.

No comments