Τα 11 μεγαλύτερα γήπεδα του Τσάμπιονς Λιγκ (pics) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα 11 μεγαλύτερα γήπεδα του Τσάμπιονς Λιγκ (pics)



Το Τσάμπιονς Λιγκ της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν αναβλήθηκε μέχρι τις 28 και 29 Δεκεμβρίου, ημέρες στις οποίες θα διεξαχθεί το Final Four, στην πόλη της Κολωνίας. Η ιστοσελίδα skysport έκανε ένα αφιέρωμα στα γήπεδα με τη μεγαλύτερη χωριτηκότητα, τα οποία φιλοξενούν τη διοργάνωση, και μέχρι πρότινος δεν έπεφτε… καρφίτσα.

11. Veszprem Arena (Βέζπρεμ)



Το γήπεδο της Βέζπρεμ χτίστηκε σε μόλις ένα χρόνο και έχει χωρητικότητα 4700 θεατών. Στη Veszprem Arena διεξάγονται επίσης αγώνες μπάσκετ.

10. Zlatorog Arena (Τσέλιε)



Η έδρα της πρωταθλήτριας Σλοβενίας, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 5119 θεατές και ολοκληρώθηκε πέρυσι.

9. Orlen Arena (Βίσλα Πλοκ)



Το γήπεδο της Βίσλα Πλοκ, με την εντυπωσιακή καμπυλωτή οροφή άνοιξε τις πόρτες του το 2010 με την χωρητικότητα του ανέρχεται σε 5467 άτομα.

8. Jane Sandanski Arena (Βαρντάρ)



Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει τους εντός έδρας αγώνες της μπροστά σε 5700 θεατές, οι οποίοι δημιουργούν "καυτή" ατμόσφαιρα.

7.  Gigantium (Άαλμποργκ)



Έως και 5800 φιλάθλους μπορεί να φιλοξενήσει το γήπεδο της ομάδας από τη Δανία, στο οποίο εκτός από αγώνες χάντμπολ, διεξάγονται επίσης αναμετρήσεις χόκεϊ επί πάγου.

6. Flens-Arena (Φλένσμπουργκ)



Κατάμεστη σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της  Φλένσμπουργκ είναι η Flens-Arena . Η χωρητικότητΆ της  ανέρχεται σε 6300 άτομα.

5. Palau Blaugrana (Μπαρτσελόνα)



 Το γήπεδο κατασκευάστηκε το 1971 και είχε αρχικά χωρητικότητα 5.696 θεατών, αλλά η εγκατάσταση αναδιαμορφώθηκε το 1994. Από τότε αριθμεί  7.585 καθίσματα και σε αυτό διεξάγονται επίσης αγώνες μπάσκετ, χόκεϊ και φούτσαλ.

4. Sparkassen-Arena (Κίελο)



Είναι από τα μεγαλύτερα και τα πιο επιβλητικά γήπεδα στο ευρωπαϊκό  χάντμπολ.  Η έδρα της πρωταθλήτριας Γερμανίας χωράει 10250 θεατές.

3. Sud de France Arena (Μονπελιέ)



Έως και 10.800 φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, ενώ στο γήπεδο δεν είναι λίγες φορές που έχουν πραγματοποιηθεί συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ. Σε αυτά υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί η χωρητικότητα κατά 4000 θέσεις.

2. Zagreb Arena (RK Ζάγκρεμπ)



89 εκατομμύρια ευρώ στοίχισε το γήπεδο της κροατικής ομάδας, το οποίο φιλοξενεί μέχρι και 15200 θεατές.

1. Lanxess Arena (Κολωνία)



Το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί το Final Four του Τσάμπιονς Λιγκ, της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Στους αγώνες χάντμπολ μπορούν να παρευρεθούν μέχρι και 19403 θεατές.Σε αυτό διεξάγονται επιπλέον αναμετρήσεις χόκεϊ αλλά και συναυλίες.

No comments