ΠΣΑΧ: "Ανεπαρκής χρόνος οι δύο εβδομάδες προετοιμασίας" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΣΑΧ: "Ανεπαρκής χρόνος οι δύο εβδομάδες προετοιμασίας"Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης (ΠΣΑΧ), στην οποία επισημαίνεται ότι το διάστημα δύο εβδομάδων προετοιμασίας σε κλειστά γυμναστήρια, το οποίο προτάθηκε από την Ομοσπονδία, είναι ανεπαρκές για τις ομάδες. Παράλληλα ο σύνδεσμος καλεί την ΟΧΕ να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη, με όλους τους αρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να γίνει ο σχεδιασμός, για να ολοκληρωθεί η σεζόν, εντός των αγωνιστικών χώρων.


Η ανακοίνωση του ΠΣΑΧ, όπως απεστάλη στο greekhandball.com:


"Έχουν περάσει οχτώ περίπου εβδομάδες από τη διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας του κορωναϊού. Σε αυτό το ιδιαίτερα ψυχοφθόρο διάστημα προσπαθούμε ως ΠΣΑΧ να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα συμφέροντα των αθλητών και αθλητριών, συνομιλώντας με εκπροσώπους των παικτών όλων των ομάδων (ανδρών και γυναικών) και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην Πολιτεία.
Παράλληλα έχουμε εκδώσει ανακοινώσεις για το μείζον ζήτημα που αφορά στο μέλλον των πρωταθλημάτων και θεωρούμε αυτονόητο ότι η θέση των ανθρώπων που ενδεχομένως να κληθούν να αγωνιστούν θα ακουστεί. Ως εκ τούτου η απόφαση του ΔΣ της ομοσπονδίας στις 26/4 για σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από τους θεσμικούς φορείς του αθλήματος ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Με μεγάλη έκπληξη όμως διαβάσαμε την προηγούμενη Δευτέρα την πρότασή της Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο αθλητισμού, καθώς το σωματείο μας δεν είχε καμία συμμετοχή, ούτε ενημέρωση για το περιεχόμενο της πρότασης αυτής πριν αυτή κατατεθεί, πράγμα που μας προβληματίζει μιας και οι αθλητές που εκπροσωπούμε είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για αυτούς τους σχεδιασμούς. Για αυτό το λόγο το Δ.Σ. του ΠΣΑΧ συνεδρίασε χθες με θέμα το περιεχόμενο της πρότασης αυτής.Το κυριότερο ερώτημα που προκύπτει είναι σε σχέση με το χρονικό διάστημα που προτείνεται από την ομοσπονδία για την προετοιμασία των ομάδων, καθώς θεωρούμε ότι δύο εβδομάδες προπόνησης στα κλειστά γυμναστήρια μετά από 2 μήνες αποχής είναι ξεκάθαρα ανεπαρκής χρόνος προκειμένου οι αθλητές να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν σε τελικούς κυπέλλου και πρωταθλήματος.Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε με βάση ποια επιστημονική εισήγηση αυτό το χρονικό διάστημα κρίνεται ασφαλές για την υγεία των αθλητών.
Το Δ.Σ του ΠΣΑΧ από την πλευρά του θεωρεί την πρόταση αυτή επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των παικτών. 
Παράλληλα μετά από εκτενή επικοινωνία που είχαμε με τους εκπροσώπους των αθλητριών των ομάδων της Α1 γυναικών κατέστη σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι αρνητική στο ενδεχόμενο συνέχισης του πρωταθλήματος, γεγονός που και σε συνδυασμό με τη χθεσινή τοποθέτηση των δύο άμεσα ενδιαφερομένων σωματείων (ΠΑΟΚ ΟΦΝΙ) καθιστά απορίας άξιον τον λόγο που η συνέχιση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών συμπεριλήφθηκε στην πρόταση της Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο.
Όλα αυτά μας προβληματίζουν ιδιαίτερα και καλούμε την Ομοσπονδία έστω και καθυστερημένα να καλέσει άμεσα όλους τους αρμόδιους φορείς σε τηλεδιάσκεψη, καθώς βούληση μας είναι να συμβάλλουμε στο να διαμορφωθεί ένα βιώσιμο πλάνο προκειμένου η χρόνια να λήξει εντός των αγωνιστικών χώρων.
Θεωρούμε αδιανόητο να γίνονται προτάσεις που αφορούν πρωτίστως εμάς χωρίς να λαμβάνεται καν υπόψιν η γνώμη μας.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΧ"

No comments