Αλέξης Αλεξίου : '' Περιμένουμε τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αλέξης Αλεξίου : '' Περιμένουμε τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών ''



Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου σε συνέντευξη του στην «Ώρα των Σπορ» αναφέρθηκε στην κατάσταση που δημιουργείται στον αθλητισμό λόγω της πανδημίας.
Επιλέξαμε τα σημεία όπου άμεσα ή έμμεσα αναφέρεται στο χάντμπολ και είναι τα εξής :

---Το χάντμπολ είναι εξοφλημένο μέχρι σήμερα και ανεξάρτητα από την απόφαση για συνέχιση ή διακοπή του πρωταθλήματος, οι προπονητές και οι παίκτες πληρώνονται κανονικά.
--Είναι προφανές ότι όλη η επόμενη χρονική περίοδος, άμεση ή απώτερη, θα είναι ευμετάβλητη και συνεχώς θα επαναξιολογείται και θα επανακαθορίζεται από την Πολιτεία και συνεπώς θα μας καθορίζει και το σχεδιασμό και το μέλλον.
--Επιθυμία όλων μας στην ΑΕΚ ήταν να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες να τελειώσουν οι διοργανώσεις στα γήπεδα. Όμως με την προστασία της υγείας των αθλητών. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Η υγεία είναι πάνω από τίτλους και επιτυχίες.
--Φυσικά πλέον αναμένονται οι αποφάσεις των Ομοσπονδιών και των Λιγκών. Η ΑΕΚ έχει εκφράσει τις απόψεις της και αναμένει. Πάντως ειδικά σε ομαδικά, όπου εκκρεμεί τελικός κυπέλλου ή φάιναλ φορ κυπέλλου, αυτό θεωρώ ότι μπορεί να γίνει έστω και μεταγενέστερα, ακόμη και τον Σεπτέμβριο πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Άλλωστε έχει ξαναγίνει και φυσικά έτσι πρόκειται να γίνει και το Φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ. Τώρα σε περιπτώσεις διακοπής πρωταθλημάτων, ειδικά στο χάντμπολ,νομίζω ότι η ομάδα μας θα έκλεινε τη σεζόν ως αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια και έτσι πρέπει να γίνει.
--Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει το κτίσιμο της αυτοκρατορίας μας στο χάντμπολ, σε όλα τα επίπεδα, ανδρών, ακαδημιών, υποδομών.
-- Πιστεύω ότι το Δημόσιο και οι Δήμοι για την σεζόν 2020-2021 θα πρέπει να παραχωρήσουν δωρεάν τις εγκαταστάσεις, εάν πράγματι θέλουν να στηρίξουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μηνιάτικα ενοίκια της τάξεως των 1.600 ή των 2.000 ή των 3.000 ευρώ για χρήσεις γηπέδων, δεν μπορούν να πληρώνονται από σωματεία που δεν μπορούν να έχουν έσοδα.
--Με τον εκμηδενισμό των εσόδων, θα πρέπει οι Ομοσπονδίες, με επιδότησή τους προφανώς από την Πολιτεία, να καλύπτουν όλα τα έξοδα μετακινήσεων των ομάδων και της διαιτησίας.



No comments