"Καμπανάκι" για το γαλλικό χάντμπολ, η Ομοσπονδία ζητά δάνειο 4 εκατομμυρίων ευρώ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Καμπανάκι" για το γαλλικό χάντμπολ, η Ομοσπονδία ζητά δάνειο 4 εκατομμυρίων ευρώ


Οι αντοχές της Γαλλίας δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σε πολλά μέτωπα. Ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον… χορό των επιπτώσεων, και πολλοί είναι οι σύλλογοι οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με το φάσμα της οικονομικής ύφεσης. Η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα έχει διακοπεί εδώ και δύο μήνες, ενώ στις 2 Ιουνίου αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις, αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Η Γαλλική Ομοσπονδία, σε μια προσπάθεια να προλάβει καταστάσεις αιτήθηκε δάνειο ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος. Μέρος του ποσού θα μοιραστεί στις ομάδες, ούτως ώστε να καλυφθούν ορισμένες από τις έκτακτες ανάγκες τους, ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να κλείσουν πολλές... τρύπες οι οποίες δημιουργήθηκαν, λόγω ακύρωσης διοργανώσεων και σεμιναρίων που ήταν πηγή εσόδων για την Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό πρωτάθλημα διακόπηκε, και στην πρώτη κατηγορία η Παρί Σαν Ζερμέν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Καμία ομάδα δεν υποβιβάστηκε ,ενώ την άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια» εξασφάλισαν η Σεσόν και η Λιμόζ.

No comments