Η 11η Μαϊου, η ημερομηνία-κλειδί που προτείνει η ΟΧΕ. Ολο το πλάνο της Ομοσπονδίας. - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η 11η Μαϊου, η ημερομηνία-κλειδί που προτείνει η ΟΧΕ. Ολο το πλάνο της Ομοσπονδίας.



Με επιστολή που θα στείλει η ΟΧΕ την Δευτέρα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με κοινοποίηση στην Υγειονομική Επιτροπή που συγκροτήθηκε, θα ζητά να πληροφορηθεί επισήμως εάν υπάρχει η δυνατότητα να μπούν οι αθλητές και αθλήτριες των ομάδων χάντμπολ για προπόνηση φυσικής κατάστασης σε ανοικτά γήπεδα, στις 11 Μαϊου και εάν όχι τότε, πότε.
Με την ίδια επιστολή, η Ομοσπονδία θα ζητά δέσμευση για την ημερομηνία επιστροφής των ομάδων στα κλειστά γήπεδα, για προπονήσεις.
Η απάντηση  της Πολιτείας αναμένεται άμεσα από την ΟΧΕ, που προγραμματίζει συνεδρίαση του Δ.Σ. μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά αύριο Δευτέρα, με στόχο να υπάρξουν αλλαγές στις προκηρύξεις, καθώς, παρέχεται πλέον αυτό το δικαίωμα, στις τωρινές έκτακτες συνθήκες.
Σύμφωνα με τον τωρινό, αρχικό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας, εάν καταστεί δυνατό να μπούν οι ομάδες για προπονήσεις σε ανοικτό γήπεδο στις 11 Μαϊου και πάντως όχι μετά τις 19 Μαίου και σε κλειστό, αντίστοιχα, στο διάστημα από τις 26 Μαϊου έως τις αρχές Ιουνίου, θα ορισθεί στο διάστημα 13 έως 30 Ιουνίου, πρώτα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, ΑΕΚ-Διομήδης και στη συνέχεια, οι τελικοί της Handball Premier ΑΕΚ-Ολυμπιακός και της Α1 Γυναικών ΠΑΟΚ-Νέα Ιωνία.
Από την απάντηση της Πολιτείας για τα χρονικά ορόσημα των προπονήσεων σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα, θα κριθούν τα πάντα.
Αν δεν μπούν οι ομάδες ξανά στα γήπεδα σε αυτά τα χρονικά πλαίσια, δεν θα παιχθούν άλλοι αγώνες.
Ο τίτλος της πρωταθλήτριας ομάδας θα δοθεί σε όποια συμπληρώσει 3 νίκες στους άνδρες και 2 νίκες στις γυναίκες.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ/ΟΧΕ Τάσσος Χειβιδόπουλος μιλώντας στο greekhandball.com επεσήμανε : '' Θα ζητήσουμε με την επιστολή μας το χρονικό πλαίσιο αλλά και το σύνολο των προϋποθέσεων επιστροφής στα γήπεδα. Ωστε να αποφασίσει στη συνέχεια το Δ.Σ. για τις τροποποιήσεις των προκηρύξεων. Θέλουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς, πρόθεση μας είναι να διοργανωθούν οι αγώνες για την 1η και την 2η θέση στην Handball Premier και στην Α1 Γυναικών, αλλά και να κριθεί ο τελικός του Κυπέλλου. Ολοι οι αγώνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου. Επιθυμία μας, όπως και των συγκεκριμένων ομάδων, είναι να τους δώσουμε την ευκαιρία  να διεκδικήσουν τους τίτλους μέσα στο γήπεδο. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια, εφόσον δεν υπάρχει εντολή ή οδηγία από τα αρμόδια Υπουργεία  για διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας ''.
Εφόσον γίνουν αγώνες, κατά τις πληροφορίες μας, ο σχεδιασμός προβλέπει να πραγματοποιηθούν σε μία μεγάλη κρατική αθλητική εγκατάσταση, που θα διατεθεί στην ΟΧΕ ως διοργανώτρια και θα πληροί όλες τις προδιαγραφές οι οποίες θα ζητηθούν.
Σε κάθε περίπτωση, τα άλλα 3 πρωταθλήματα ( Α2 Ανδρών και Γυναικών, όπως και Β΄Εθνική Ανδρών ) δε θα συνεχισθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν εκπονηθεί για την τύχη τους σε συνδυασμό με ενδεχόμενες αναδιαρθρώσεις.

No comments