Ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς, Αυγέρης Παπαθεοδώρου, μιλάει στο greekhandball.com, με αφορμή τις δράσεις ανθρωπιάς της ομάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς, Αυγέρης Παπαθεοδώρου, μιλάει στο greekhandball.com, με αφορμή τις δράσεις ανθρωπιάς της ομάδας

Φωτογραφία από την κοπή της πίτας του τμήματος χάντμπολ του ΓΑΣ Κιλκίς. Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Γιώργος Βλάχος (ταμίας), Κοσμάς Κολεσιώτης (γενικός αρχηγός), Αυγέρης Παπαθεοδώρου (Πρόεδρος) 

Από τις ομάδες, που ξεχωρίζουν στο ελληνικό χάντμπολ, κυρίως χάρη στο ήθος της, είναι ο ΓΑΣ Κιλκίς (ίδρυση: 1980), που μετέχει στον δεύτερο όμιλο της Α2 Ανδρών. Το greekhandball.com, σεβόμενο φιλότιμες προσπάθειες απλών ανθρώπων, φροντίζει να αναδεικνύει την αξία τους. Έτσι και τώρα, με αφορμή την προ ημερών δωρεά 100 μασκών στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, ήρθαμε σε επαφή με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του τμήματος χάντμπολ του συλλόγου, Αυγέρη Παπαθεοδώρου, ο οποίος μάς μίλησε σχετικά και όχι μόνο.  

«Προχωρήσαμε σε δύο δράσεις τέτοιου είδους. Η μία αφορούσε στις μάσκες, για το προσωπικό του νοσοκομείου και η άλλη, συγκέντρωση τροφίμων και άλλων απαραίτητων για την διαβίωση, με σκοπό να μοιραστούν σε οικογένειες, που έχουν ανάγκες», τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου στο greekhandball.com.
Συμπλήρωσε, επιπλέον: «Η απόφαση ήταν κοινή, πάρθηκε από το συμβούλιο. Είχαμε την διάθεση να κάνουμε δράσεις για το Πάσχα, πριν ακόμα ο κορονοϊός κυριαρχήσει στην καθημερινότητά μας. Συνεπώς, οι δράσεις δεν ήταν τυχαίες, ούτε έγιναν λόγω κορονοϊού. Ενδιαφερόμαστε για την κοινωνία και έτσι, κάναμε κάτι συμβολικό. Περισσότερο χρειάζεται να μπει κανείς σε αυτή την νοοτροπία, παρά απασχολεί το οικονομικό, που είναι εντός απολύτως λογικών πλαισίων. Αν μπορούμε, στο μέλλον, να προσφέρουμε περισσότερα, θα το κάνουμε. Θεωρούσαμε πως αυτές οι κινήσεις θα αφύπνιζαν και άλλους συλλόγους και πράγματι, τοπικά τουλάχιστον, συνέβη αυτό.
Στα διοικητικά είμαστε καινούργιοι, τώρα μαθαίνουμε. Δεν είχαμε ιδέα, αν θα ανταποκριθεί ο κόσμος στο κάλεσμά μας, αλλά τελικά μας ακολούθησε και ως προς αυτό είμαστε υπερευχαριστημένοι».



Πόσο έχει επηρεάσει η παρούσα κατάσταση το χάντμπολ του συλλόγου; «Η καθημερινότητά της ομάδας έχει αλλάξει κατά πολύ, πήγαμε πολύ πίσω, αλλά τα καταφέρνουμε. Ο τεχνικός, Αστέριος Τριανταφύλλου, προσπαθεί, μέσω βιντεοκλήσεων και προπονητικών προγραμμάτων, να βοηθάει τους αθλητές.
Τουλάχιστον, πάντως, εμείς δεν έχουμε έξοδα, που αφορούν σε ενοίκια, διατροφή κτλ, παρά μόνο ελάχιστες λειτουργικές δαπάνες για τα γραφεία μας, και αυτό καθώς τα διατηρούμε μαζί με τα άλλα τμήματα του συλλόγου.



Επίσης, ο κορονοϊός μας… πέτυχε στη φάση, που η ομάδα είχε φορμαριστεί. Πλέον, δεν ξέρω, αν υπάρχει ουσιαστικός λόγος, ώστε να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα. Φυσικά, μία πιθανή απόφαση της επανεκκίνησής του θα είχε να κάνει και με το πότε οι ομάδες θα μπορούσαν να μπουν στο γήπεδο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς.
Ποιά είναι τα σχέδια για την συνέχεια; Ο κ. Παπαθεοδώρου, που είναι ελεύθερος επαγγελματίας, μάς απάντησε: «Θέλουμε να αναπτύξουμε τις Ακαδημίες, που αποτελούν βασικό στόχο μας. Η ομάδα βασίζεται στο ανδρικό τμήμα, εδώ και περίπου 10 χρόνια, επίσημα δεν έχει Ακαδημίες, και αυτό είναι πάρα πολύ λάθος».



Όσον αφορά στον ίδιο και στο Δ.Σ., επεσήμανε στο greekhandball.com: «Αναλάβαμε, επίσημα, τον Ιανουάριο του 2019. Ωστόσο, κρατούσαμε τα ηνία του τμήματος χάντμπολ από πιο πριν. Οι ρόλοι μας είναι τυπικοί, όλοι βοηθάμε εξίσου. Εγώ, για παράδειγμα, έγινα Πρόεδρος, γιατί στα επαγγελματικά μου έχω πιο ελαστικό ωράριο.
Το Κιλκίς έχει εγκαταστάσεις, ώστε να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και διοργανώσεις, όπως έγινε με την πάλη, το τελευταίο Σαββατοκύριακο, πριν επιβληθούν τα μέτρα περιορισμού, λόγω κορονοϊού. Τότε διεξήχθη στον τόπο μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και Εφήβων του συγκεκριμένου αθλήματος. Επομένως, είμαστε «ανοιχτοί» στο να φιλοξενήσουμε και αντίστοιχα γεγονότα για το χάντμπολ».

No comments