"Βολές" της Πολωνικής Ομοσπονδίας κατά της EHF: "Οι αποφάσεις για το Παγκόσμιο του 2021 λήφθηκαν αυθαίρετα" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Βολές" της Πολωνικής Ομοσπονδίας κατά της EHF: "Οι αποφάσεις για το Παγκόσμιο του 2021 λήφθηκαν αυθαίρετα"



Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας χάντμπολ, Αντρέι Κρασνίσκι για την απόφαση της EHF να ματαιώσει οριστικά τα προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2021, στερώντας με αυτόν τρόπο από τη χώρα του, την ευκαιρία να μετέχει στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι η EHF λειτούργησε αυθαίρετα. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

"Γνωρίζουμε ότι η πανδημία COVID 19 αλλάζει το καλεντάρι των αθλητικών διοργανώσεων, ωστόσο η απόφαση της EHF μας προκάλεσε έκπληξη για πολλούς λόγους: έγινε αυθαίρετα, δεν συμβουλεύτηκε την Ομοσπονδία της χώρας και  δεν έλαβε υπόψη τους κινδύνους και τις απώλειες, οικονομικές και αναπτυξιακές. Όλα αυτά δημιουργούν αρνητικές επιπτώσεις στο μέλλον και είναι άδικο για όλους.
Η Ομοσπονδία εφιστά την προσοχή σε ένα ακόμα ζήτημα. Το 2023, η Πολωνία και η Σουηδία θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στερώντας από την Πολωνία την ευκαιρία να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021, η EHF δεν επιτρέπει στη χώρα την προώθηση του χάντμπολ και κατά προέκταση τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τη διοργάνωση σε τρία χρόνια".

No comments