Γ. Μαυρωτάς: «Θα γίνει διαχωρισμός ομαδικών-ατομικών αθλημάτων, ανοικτών-κλειστών χώρων, αθλημάτων επαφής-μη επαφής» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γ. Μαυρωτάς: «Θα γίνει διαχωρισμός ομαδικών-ατομικών αθλημάτων, ανοικτών-κλειστών χώρων, αθλημάτων επαφής-μη επαφής»



Παρών στην προχθεσινή (24/04) τηλεδιάσκεψη, με θέμα την επόμενη 'μέρα στον επαγγελματικό και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος χθες (25/04) το βράδυ έδωσε συνέντευξη στον «Real FM 97,8». Το greekhandball.com απομαγνητοφώνησε όσα είπε ο κ. Μαυρωτάς και παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία των δηλώσεών του.
«Θα πρέπει τα βήματα της επανεκκίνησης να είναι πολύ προσεκτικά, για να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Δίνεται έμφαση στην ατομική άθληση και στην προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχει διάθεση να χτυπήσει ξανά η καρδιά του αθλητισμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να... ξεθαρεύουμε. Εξακολουθούμε να παίζουμε αμυντικά», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και συμπλήρωσε: «Ακούμε τις γνώμες των ειδικών. Εκείνοι κουνούν την μπαγκέτα και δίνουν τον ρυθμό».
Ανέφερε, επιπλέον: «Θα γίνει διαχωρισμός ομαδικών-ατομικών αθλημάτων, ανοικτών-κλειστών χώρων, αθλημάτων επαφής-μη επαφής. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα. Βέβαιο είναι πως θα δοθεί ένα διάστημα προσαρμογής και προπόνησης για τους αθλητές, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να τραυματιστούν. Αυτό το διάστημα δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 3-5 εβδομάδες. Οι αγώνες, φυσικά, θα διεξάγονται δίχως θεατές. Η διεθνής εμπειρία θα είναι οδηγός μας».
Ο κ. Μαυρωτάς επεσήμανε, επίσης: «Ο κ. Τσιόδρας συνηθίζει να λέει πως η άθληση είναι πολύ σημαντική και γι' αυτό θα πρέπει να ανοίξουν οι χώροι, αλλά με μικρά και προσεκτικά βήματα. Όλοι έχουν αίσθηση της θετικής επίδρασης του αθλητισμού στην κοινωνία».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο αρχισυντάκτης του σταθμού, κ. Δημήτρης Σταυρακάκης (Πρόεδρος της ΕΣΧΑ), ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Μαυρωτά ρώτησε σχετικά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και εκείνος απάντησε: «Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει πως ο αθλητισμός είναι μια πυραμίδα, που, για να έχει μια στέρεη κορυφή, χρειάζεται ευρεία βάση. Ξέρει πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρειάζεται στήριξη». Ακόμα, έπειτα από σχετική ερώτηση, τόνισε: «Τα ηλικιακά Πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων και αυτά, που δίνουν μόρια, έχουν συζητηθεί. Θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε προς τα τέλη Μαΐου, να δούμε πώς κυλάει ο χρόνος. Κάθε Ομοσπονδία κάνει τον δικό της προγραμματισμό».
Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Στα αρχικά στάδια της επανεκκίνησης, δεν πρέπει να υπάρχει έντονος συγχρωτισμός, ούτε στα αθλήματα επαφής. Οι αθλητές θα πρέπει να συνηθίσουν να μην χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια. Αυτά είναι μερικά από εκείνα, που εισπράττουμε από την διεθνή εμπειρία.
Αυτοί, που κάνουν ψυχαγωγικό αθλητισμό, θα πρέπει να αρκεσθούν σε αυτό, που κάνουν τώρα, δεν είναι η ώρα να συσσωρευθούμε στα εγκαταστάσεις».
Δήλωσε, τέλος, πως σήμερα (26/04) θα γίνει τηλεδιάσκεψη με ειδικούς, για θέματα αθλητισμού.

No comments