Β. Κουρεντζής στο greekhandball.com: «Η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι στη σωστή κατεύθυνση» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Β. Κουρεντζής στο greekhandball.com: «Η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι στη σωστή κατεύθυνση»



Την άποψη του γενικού αρχηγού του Άρη Νικαίας Olympic Diagnostic, Βαγγέλη Κουρεντζή, ζήτησε το greekhandball.com, σχετικά με το ενδεχόμενο επανέναρξης του Πρωταθλήματος της Handball Premier. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως τάσσεται υπέρ της επανεκκίνησης , εφόσον διασφαλιστεί η υγεία των συμμετεχόντων.
Ακολουθεί το κείμενο, που απέστειλε στην ιστοσελίδα μας: «Η παρουσία του κορονοϊού δημιούργησε ένα ατομικό αλλά και συλλογικό τραύμα, που καλούμαστε να επεξεργαστούμε, η μεγαλύτερη ίσως συνέπεια μετά από την απώλεια τόσων ανθρώπων είναι ότι χάθηκε ο κοινωνικός ρυθμός ζωής.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η συνέχιση των Πρωταθλημάτων, πιστεύω ότι χρειάζεται μια πιο διευρυμένη αντίληψη, όπως αυτή που δείχνει η κατεύθυνση της Ομοσπονδίας με την επικρατούσα τοποθέτησή της, κυρίως, σε ό, τι τελικά αποφασιστεί, να μην αδικηθούν οι προσπάθειες των Σωματείων.
Φυσικά, απαράβατη προϋπόθεση σε οποιαδήποτε εξέλιξη είναι η υγεία όσων συμμετέχουν. Μόνο και εάν υπάρξουν συνθήκες που διασφαλίζουν την υγεία, τότε θεωρώ πως είναι σωστό να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα
και να μην διακοπεί, γιατί έτσι σχεδόν κανείς δεν αδικείται, βγαίνει Πρωταθλητής, προετοιμάζεται η επόμενη σεζόν, η οποία οικονομικά θα είναι πολύ δύσκολη και θα χρειαστεί να προετοιμαστούμε όλοι γι’ αυτό.
Χρειάζεται, πριν προχωρήσουμε στη νέα αγωνιστική περίοδο, να επανασυνδεθούμε με την τρέχουσα, για να μην μείνει ανολοκλήρωτη και ανεπεξέργαστη. Άλλωστε, και οι προκηρύξεις του αθλήματος αντιμετωπίζουν την διακοπή ενός αγώνα λόγο ανωτέρας βίας με την επανάληψή του από το σημείο της διακοπής, γιατί όχι να μην ισχύει, σε αναλογία σκεπτικού, και για το Πρωτάθλημα;
Βεβαίως, υπάρχουν και οικονομικές δυσκολίες, που, όμως, χρειάζεται να προσπαθήσουμε να τις αντιμετωπίσουμε, γιατί τα οφέλη παρουσίας του αθλήματος σε μια κοινωνία που επαναενεργοποιείται είναι μεγαλύτερα, αλλά και γιατί χρειάζεται να διευρύνουμε τους στόχους μας σε αυτή την έκτακτη, αλλά και μεταβατική κατάσταση.
Όσον αφορά στα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα καλό θα ήταν να συνεχιστούν τα μοριοδοτούμενα και λόγω ίσως έλλειψης χρόνου να προσαρμοστούμε σε λύσεις
F8, αντί για F6, αποφεύγοντας τα μπαράζ, που, και για λόγους ασφάλειας μετακινήσεων, καλό θα ήταν να κατανεμηθούν γεωγραφικά οι ομάδες με κάποιον εναλλακτικό τρόπο.
Κλείνοντας, πιστεύω ότι η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι στη σωστή κατεύθυνση, και προς γενικότερο όφελος της επανασύνδεσης όλων με την κοινωνική και αθλητική ροή, αλλά και του ότι καλούμαστε να στηρίξουμε με νέο τρόπο και συλλογική ευθύνη το μέλλον όχι μόνο του αθλήματος.
Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα και κυρίως καλή Ανάσταση από την όποια δύσκολη συνθήκη του καθένα μας».

No comments