Η Κυβέρνηση συμπεριέλαβε τον αθλητισμό στα μέτρα στήριξης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Κυβέρνηση συμπεριέλαβε τον αθλητισμό στα μέτρα στήριξηςΧθες (31/03) το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως η Κυβέρνηση μερίμνησε άμεσα για την ένταξη της αθλητικής οικογένειας στα μέτρα στήριξης, έπειτα από δική του επιστολή, την ίδια μέρα, ευχαριστώντας παράλληλα τους κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Χρήστο Σταϊκούρα, Γιάννη Βρούτση.

Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνονται πλέον:

• Αθλητικά σωματεία και Ενώσεις που χρησιμοποιούν μεν διαφορετικούς ΚΑΔ από τους οριζόμενους σε προστασία, ωστόσο, διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στον ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδά του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.

• Οι επαγγελματίες αθλητές που, σύμφωνα με τα λεγόμενα των SL1, SL2 και FL, κατ’ εξαίρεση δεν δηλώνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ», με προσδιορισμό των κριτηρίων υπαγωγής τους σε συνεργασία τόσο με τις Λίγκες όσο και με τους επαγγελματικούς συνδέσμους των αθλητών αυτών, με έμφαση στην επιλογή εισοδηματικών κριτηρίων.

• Οι αθλητές ΑμεΑ, που, όντας ερασιτέχνες αθλητές, κινδυνεύουν με μείωση ή πλήρη διακοπή των οδοιπορικών εξόδων που λαμβάνουν από τα σωματεία τους.  Να ενταχθούν στα μέτρα που μόλις χθες εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, ιδίως ως προς τα άτομα με αναπηρία.

No comments