Ο τερματοφύλακας της Μέσκοφ Μπρεστ, Πέσιτς, για την κατάσταση στη Λευκορωσία: "Ο κόσμος βγαίνει για καφέ, ενώ ο πλανήτης είναι σε καραντίνα" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο τερματοφύλακας της Μέσκοφ Μπρεστ, Πέσιτς, για την κατάσταση στη Λευκορωσία: "Ο κόσμος βγαίνει για καφέ, ενώ ο πλανήτης είναι σε καραντίνα"



Η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή σχεδόν όλων αθλητικών διοργανώσεων του πλανήτη. Η Λευκορωσία είναι από τις ελάχιστες χώρες στις οποίες, η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει, ενώ η αγωνιστική δράση όλων των αθλημάτων της συνεχίζεται κανονικά. Ο τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας Μέσκοφ Μπρεστ, Ίβαν Πέσιτς, με δηλώσεις που παραχώρησε, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, τονίζοντας ότι ο κορωνοϊός, ελάχιστα έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής των πολιτών. Αναλυτικά είπε:

«Μπορεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος να είναι σε καραντίνα, ωστόσο στη Λευκορωσία οι άνθρωποι βγαίνουν ακόμα έξω για καφέ. Φοράνε μάσκα, μόνο όσοι  έχουν διαβάσειστο διαδίκτυο, ότι γίνεται και σε άλλες χώρες. Η κατάσταση στο κράτος παραμένει κανονική, δεν υπάρχουν προβλήματα και όλα λειτουργούν όπως και πριν τη διασπορά του ιού. Οι άνθρωποι πηγαίνουν στις δουλειές τους και περπατούν στον δρόμο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία, αλλά αυτό ίσως αλλάξει. Ακούγεται ότι στην πόλη Βίντεμπσκ, ένα μεγάλο μέρος των πολιτών έχει μολυνθεί, αλλά μένει να βγουν τα αποτελέσματα. Δεν έχει ληφθεί κάποιο μέτρο και ο πρόεδρος της χώρας, προτρέπει τον κόσμο να εργαστεί».

Ο τερματοφύλακας της Μέσκοφ Μπρεστ παρ΄ όλα αυτά δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από την κατάσταση, όπως και ο προπονητής της ομάδας, Ραούλ Αλόνσο, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι οι αναμετρήσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Όλη η Ευρώπη μας παρακολουθεί, επειδή είμαστε οι μόνοι που παίζουμε χάντμπολ αυτήν την περίοδο. Τα παιχνίδια χωρίς θεατές, είναι μια καινούργια εμπειρία για μένα. Κάτι τέτοιο ωστόσο, επηρεάζει τον ρυθμό του παιχνιδιού, άλλωστε παίζουμε για τον κόσμο. Δεδομένων των συνθηκών όμως, θεωρώ ότι είναι μια λογική απόφαση».

No comments