ΠΣΑΧ: "Το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί εφόσον διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΣΑΧ: "Το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί εφόσον διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών"Την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης (ΠΣΑΧ), με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών. Στην ανακοίνωση, η οποία απεστάλη στο greekhandball.com, ο σύνδεσμος επισημαίνει επίσης ότι ο τρόπος διεξαγωγής της συνέχειας του πρωταθλήματος δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε φαινόμενα καταπάτησης των συμφωνιών, μεταξύ παικτών και συλλόγων.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΧ:

"Μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας θεωρούμε αναγκαίο να τοποθετηθούμε κι εμείς ως όργανο εκπροσώπησης των πρωταγωνιστών του αθλήματος.
Θέση του σωματείου μας είναι ότι εφόσον η εξέλιξη της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που την ακολούθησαν το επιτρέψουν, το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί. Ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο εφόσον διασφαλίζεται ότι η σωματική ακεραιότητα των αθλητών δεν θα τεθεί σε κίνδυνο.Υπάρχει ήδη μια αποχή από τις προπονήσεις τριών εβδομάδων η οποία μόλις δοθεί η δυνατότητα επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων θα έχει φτάσει τουλάχιστον τον ενάμιση μήνα.Ως εκ τούτου θεωρούμε προφανές ότι θα δοθεί το ελάχιστο διάστημα των 3 εβδομάδων προκειμένου οι ομάδες να προετοιμαστούν κατάλληλα και να ελαχιστοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η πιθανότητα τραυματισμού.
Επίσης ο τρόπος διεξαγωγής του υπόλοιπου του πρωταθλήματος  θα πρέπει να είναι τέτοιος που θα διασφαλίζει ότι θα αποφευχθούν φαινόμενα καταπάτησης συμφωνιών μεταξύ αθλητών και σωματείων και γενικώς καταστάσεων που θα αποτελέσουν δυσφήμιση για το ίδιο το άθλημα.
Τέλος θεωρούμε αδιανόητο αποφάσεις που αφορούν άμεσα τους ίδιους τους αθλητές και την υγεία τους να ληφθούν ερήμην τους.Είμαστε στη διάθεση όλων για περαιτέρω συζητήσεις και πιστεύουμε ότι σε αυτή τη συγκυρία  κρίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ η συνδιαμόρφωση και η  λήψη αποφάσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς παρόντες".

No comments