Αυγενάκης: "Θα "σφραγίσω" τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών, να κυριαρχήσει το πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αυγενάκης: "Θα "σφραγίσω" τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών, να κυριαρχήσει το πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας"



Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκπομπή "Τρόικα", του ραδιοφωνικού σταθμού Libero 107,4. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οι Ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων, θα είναι αυτές οι οποίες θα αποφασίσουν το τι "μέλλει γενέσθαι" με τη διεξαγωγή των αντίστοιχων διοργανώσεων, και ο ίδιος θα τις σεβαστεί. Ο Υφυπουργός ωστόσο, επεσήμανε ότι βασική επιδίωξη του, είναι να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων. Αναλυτικά είπε:

"Όλη την περίοδο είμαι σε διαρκή επικοινωνία με προέδρους ομοσπονδιών, λιγκών, συνδέσμους παικτών, αθλητών. Μας απονέμουν εύσημα για τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει. Κάνουμε αιμοδοσία, στον Άγιο Κοσμά συγκεντρώσαμε 75 φιάλες αίμα, αριθμός ρεκόρ. Το ίδιο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το ΣΕΦ, την Καβάλα, με παρουσία αθλητών, παραγόντων, μελών της αθλητικής οικογένειας. Στην παρούσα φάση η οικογένεια αθλητική υπερασπίζεται τις αρχές του αθλητισμού και από την άλλη κάνουμε και καλό.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε με όλους, προσπαθήσαμε να υπάρξει μία κοινή απόφαση. Όμως αυτό δεν είναι εφικτό. Στο μπάσκετ υπήρχε ομόφωνη απόφαση για να σταματήσει το πρωτάθλημα. Όμως πρέπει να υπάρξει και επίσημη θέση της ΕΟΚ. Δε φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Αντίστοιχο κλίμα είχε αρχίσει να διαμορφώνεται και στο χώρο του βόλεϊ. Στο ποδόσφαιρο είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, έχουμε και την ΟΥΕΦΑ. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι υπάρχει επιδίωξη να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, έστω και μέσα στο καλοκαίρι. Αν όλα αυτά υιοθετηθούν από τη λίγκα, την ΕΠΟ και το Σύνδεσμο Παικτών, με τις συμβουλές του ΕΟΔΥ, με μέτρο και σύνεση, λαμβάνοντας υπόψιν τη θέση της ΟΥΕΦΑ, θα δούμε τι θα γίνει. Έχουμε στο εσωτερικό μία ζύμωση. Από την άλλη υπάρχουν δύο κόσμοι, το επαγγελματικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με νούμερα σαφώς πολύ μεγαλύτερα, κυριάρχησε η λογική ότι πρώτα μετράει η υγεία των αθλητών. Εδώ εφόσον αποφασιστεί η διακοπή ή η συνέχισή του πρωταθλήματος, η λύση θα βρεθεί. Από μέρους μου δεν υπάρχει η λογική αποφασίζω και διατάζω. Το μπάσκετ και το βόλεϊ ζήτησαν ήδη να δουν τη διάταξη, θα  έχουμε και μία συζήτηση με τον κ. Γραμμένο. Είμαστε στη διάθεση του καθένα για να πάρει μία σωστή απόφαση.

Είναι κι άλλες ομοσπονδίες, το χάντμπολ, η γυμναστική, ο στίβος. Εγώ δε θέλω να φέρομαι σαν να τα γνωρίζω όλα, δίνω την ευκαιρία να πάρει κάθε ομοσπονδία την απόφασή της και εγώ θα τη σφραγίσω. Επιδίωξή μας είναι να κυριαρχήσει ένα πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας. Είναι μία χρυσή περίοδος για να κάνουμε την αυτοκριτική και να καταλάβουμε τα λάθη μας. Εγώ νιώθω κάθε μέρα πιο καλά με τον εαυτό μου γιατί έχω εντοπίσει τέτοια".


Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε επίσης και για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικά τόνισε:

""Αν συνεχίσουμε έτσι, θα είμαστε υπόδειγμα χώρας που οργανώθηκε και κινήθηκε άμεσα. Αυτό οφείλεται στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και την πειθαρχία του ελληνικού λαού, με σπάνιες εξαιρέσεις. Τώρα πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως. Η εβδομάδα που έρχεται, ήταν συνυφασμένη με ταξίδια, παρέες, αλλά φέτος θα μείνουμε σπίτι. Είναι συγκινητικό ότι ενώ μερικές μήνες πριν ήμασταν το μαύρο πρόβατο, τώρα να λένε οι Ιταλοί ύμνους για το πώς κινήθηκε η Ελλάδα και έκανε αυτά που έκανε σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ευχόμαστε το συντομότερο και οι άλλες χώρες να αντιμετωπίσουν ικανά τον ιό". Το σύστημα υγείας, έχοντας προβλήματα εδώ και δεκαετίες, δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Όμως, έχουμε ψυχή. Το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, και όχι μόνο, έχουν δώσει την ψυχή τους. Αν δε λειτουργούσαν συντονισμένα και οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Είναι μία καλή διαχείριση που γίνεται από όλους και καταφέραμε να έχουμε τα δημόσια νοσοκομεία σε μία καλή κατάσταση. Δεν έχει γονατίσει το δημόσιο σύστημα υγείας από περιστατικά της πανδημίας. Ένα μπράβο αξίζει και σε όσους έχουν δώσει χορηγίες, μεταξύ των οποίων και άνθρωποι του αθλητισμού. Αυτή είναι η Ελλάδα της αλληλεγγύης και της συνεχούς προσφοράς".

Για την κρίσιμη εβδομάδα που έρχεται δήλωσε:

"Λέτε να μην έχω ανάγκη να φύγω στο Ηράκλειο, να πάω σε εκκλησιασμούς; Να αφήσουμε τον εαυτό μας να νιώσει τις ημέρες, το οικογενειακό τραπέζι; Δε θα το κάνουμε φέτος, γιατί αν το κάνουμε, μπορεί μία εβδομάδα χαλάρωσης να φέρει εξελίξεις. Δείτε το περιστατικό στη Λάρισα. Κάποιοι λειτούργησαν ανεγκέφαλα. Δείτε πόσο εύκολο είναι εκεί που η εικόνα φαίνεται να ομαλοποιείται, να δούμε νούμερα που εκτροχιάζουν την κατάσταση. Άρα θα μείνουμε σπίτι, αγκαλιά με την οικογένειά μας και θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να επικοινωνήσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Ενωμένοι, αγαπημένοι με στόχο το κοινό καλό".


Ολόκληρη η εκπομπή "Τρόικα" του Libero 107,4:








No comments