Πλήθος συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη του ΣΥΠΧΕ με Ιτούδη και Χατζηχρήστο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πλήθος συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη του ΣΥΠΧΕ με Ιτούδη και Χατζηχρήστο
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η πρώτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο ΣΥΠΧΕ, με ομιλητές τον προπονητή μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ Δημήτρη Ιτούδη και τον γυμναστή της ομάδας Κώστα Χατζηχρήστο. Το ενδιαφέρον ήταν έντονο, αφού εκτός των μελών του ΣΥΠΧΕ, δόθηκε η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν στελέχη της ΟΧΕ, ομάδων και της διαιτησίας. Ο αριθμός αυτών που παρακολούθησε την τηλεδιάσκεψη ξεπέρασε τα 100 άτομα. Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΣΥΠΧΕ

"Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών προπονητών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/04) η 1η Διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη του ΣΥ.Π.Χ.Ε.  Οι εκλεκτοί καλεσμένοι, Δημήτρης Ιτούδης και Κώστας Χατζηχρήστος άφησαν το στίγμα τους από την μακρινή Ρωσία, και για περισσότερο από ενενήντα λεπτά απάντησαν στα ερωτήματα των μελών του συνδέσμου.

Ο Δημήτρης Ιτούδης πήρε πρώτος τον λόγο στην τηλεδιάσκεψη και οι τοποθετήσεις του επικεντρώθηκαν στην οργάνωση και τη στελέχωση των ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό.  Άλλωστε, ο ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι πως είναι να κατακτάς την κορυφή της Ευρώπης μιας και μετρά επτά τίτλους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς επίσης και πολλά πρωταθλήματα σε διοργανώσεις της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Ο 49χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε τον πρώτο καιρό που ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην προσαρμογή του στα Ρώσικα δεδομένα, στις επιλογές των συνεργατών του καθώς επίσης και στη διαχείριση των παικτών, διοικούντων και του τύπου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο scouting και στον χρόνο που “σπαταλά” ο ίδιος για την ανάλυση του κάθε αντιπάλου που θα κληθεί να αντιμετωπίσει μέσα στο παρκέ.

Τέλος, μίλησε για στις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνει αυτή την περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊου αλλά και στη “στάση αναμονής” που κρατά ο ίδιος μέχρι την επιστροφή στην καθημερινότητα των προπονήσεων και των συνεχόμενων αγώνων.

Από την πλευρά του ο κορυφαίος γυμναστής, Κώστας Χατζηχρήστος αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις της διακοπής των πρωταθλημάτων καθώς επίσης και στο προπονητικό πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι αθλητές από τη στιγμή που θα αποφασιστεί από την Πολιτεία η επιστροφή τους στα γήπεδα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ένας αθλητής που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο χρειάζεται περισσότερο από τρεις εβδομάδες μίνι προετοιμασίας για να μπορέσει να επανέλθει καθώς σε καμία περίπτωση δεν τον καλύπτει η προπόνηση συντήρησης που πραγματοποιεί το διάστημα που παραμένει στο σπίτι. Απάντησε σε πολύ στοχευμένες ερωτήσεις που έγιναν από τα μέλη του συνδέσμου και δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλα αυτά που του λείπουν από την πατρίδα του.

Άμεσοι, επικοινωνιακοί και απόλυτα κατανοητοί, οι κορυφαίοι Έλληνες του Ρωσικού μπάσκετ άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και αποτέλεσαν την καλύτερη επιλογή για την έναρξη των τηλεδιασκέψεων του ΣΥ.Π.Χ.Ε.  Άλλωστε τα νέα δεδομένα του κορονοϊου μας κρατούν στο σπίτι για αυτό και επιδίωξη της διοίκησης του Συνδέσμου είναι να δώσει την ευκαιρία στους προπονητές της να περνούν εποικοδομητικά και επιμορφωτικά τον χρόνο τους."

No comments