Όλα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή (16/4) τηλεδιάσκεψη ΠΣΑΧ και αρχηγών ομάδων της Handball Premier - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όλα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή (16/4) τηλεδιάσκεψη ΠΣΑΧ και αρχηγών ομάδων της Handball Premier



Την ευκαιρία να θίξουν ορισμένα σημαντικά ζητήματα, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν από τον κορωνοϊό και τον αντίκτυπο που αυτές έχουν στο άθλημα, είχαν χθες (16/4) οι αρχηγοί των ομάδων της Handball Premier, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητών Χειροσφαίρισης. Στη διαδικτυακή συνάντηση πήραν μέρος οι εξής αθλητές:

Νικολαΐδης (ΑΕΚ), Τσιλιμπάρης (Ολυμπιακός), Κρεμαστιώτης (Διομήδης Άργους), Πετρίδης (ΠΑΟΚ), Μπάρμπας (Αερωπός Έδεσσας), Τόμπρος (Δούκας), Γουργούμης (Δράμα), Ανθομελίδης, Ορφανουδάκης (Πυλαία), Κουλούρης (Φαίακας Κέρκυρας), Γκέρτσος (Ιωνικός), Μελετάκος (Άρης Νίκαιας), Παπαδόπουλος (Φίλιππος Βέροιας) καθώς και τα μέλη του ΠΣΑΧ Ζαμπούνης, Γιόσμου, Αραπακόπουλος, Μάλλιος, Αποστολίδης.

 Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και σκοπός του ΠΣΑΧ ήταν ν΄ ακουστούν όλες οι απόψεις των αθλητών σχετικά με τις εξελίξεις  μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι αρχηγοί των ομάδων μετέφεραν τους προβληματισμούς των συμπαικτών τους, που αφορούν τόσο τον βαθμό της ετοιμότητας σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος, όσο και για το τι μέλλει γενέσθαι με τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τους συλλόγους. Επιπλέον προαπαιτούμενο όλων των αθλητών είναι οι τουλάχιστον τρεις εβδομάδες προετοιμασίας που πρέπει να δοθούν, προκειμένου να μην τεθεί οποιοδήποτε θέμα τραυματισμού και ρίσκου της σωματικής ακεραιότητάς τους.

Από την πλευρά του ΠΣΑΧ τονίστηκε ότι ο κορωνοϊός δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσει αφορμή, για να καταπατηθούν οι συμφωνίες μεταξύ αθλητών και σωματείων, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για το άθλημα.

Από τα μέλη του ΠΣΑΧ επισημάνθηκε σε όλους τους τόνους ότι στην περίπτωση που η Πολιτεία δεν δώσει το «πράσινο φως» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, δεν θα μείνουν απλοί παρατηρητές σε πιθανές επιδιώξεις διοικήσεων ν΄ αφήσουν ανεκπλήρωτες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους αθλητές, αλλά θα απαιτήσουν την οικονομική αποζημίωσή τους.  Οι διοικήσεις σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον ΠΣΑΧ, θα πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και να μην χρησιμοποιήσουν τον κορωνοϊό, ως αφορμή ακύρωσης και αθέτησης των λόγων τους.  Παράλληλα μετά από κοινή απόφαση που λήφθηκε από τους αρχηγούς των ομάδων της Handball Premier και των μελών του ΠΣΑΧ, την επόμενη αγωνιστική χρονιά, θα ζητηθούν,  μαζικά, από τους συλλόγους συμφωνητικά.

Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του greekhandball.com, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των παικτριών του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών και του συνδέσμου του ΠΣΑΧ.

No comments