Οι ΄΄Γιούγκοι΄΄ που έγιναν Ελληνες και λατρεύονται στο Κορωπί - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι ΄΄Γιούγκοι΄΄ που έγιναν Ελληνες και λατρεύονται στο Κορωπί



Ομορφη πρωτοβουλία από τον ΓΣ Παπασιδέρη Κορωπίου, που μας έστειλε φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό για  δύο προπονητές του, που έχουν πλούσια οικογενειακή παράδοση στο χάντμπολ.
Ο Ντράγκαν Γιάτσα ( φωτο ) και ο Ζέλικο Φάμπατς δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον κόσμο του χάντμπολ, όμως, η κίνηση του συλλόγου τους, για την ανάδειξη τους, είναι όμορφη και θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει και συνέχεια, από άλλες ομάδες, καθώς, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, τα πρόσωπα είναι στο προσκήνιο με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους ταιριάζει. 
Οπως λοιπόν, τοποθετείται ο  ΓΣ Παπασιδέρης ΄΄ έχει την χαρά να συνεργάζεται με δύο καταξιωμένους προπονητές που προέρχονται από την μεγάλη Γιουγκοσλαβική αθλητική σχολή οι οποίοι όχι μόνο αγαπούν και υπηρετούν τη χειροσφαίριση, αλλά την μεταδίδουν  από γενιά σε γενιά μεταφορικά και κυριολεκτικά΄΄.
Ο Ζέλικο Φάμπατς είναι Κροάτης, γιός ζευγαριού χαντμπολιστών, γεννήθηκε  στην κωμόπολη Petrinja και  ζεί σχεδόν 30 χρόνια στη Ελλάδα.
Αγωνίσθηκε από μικρή  ηλικία στις μεγάλες κατηγορίες της χώρας του.
Από τον γάμο του με την αθλήτρια (νυν προπονήτρια) Σοφία Αμπεριάδου απέκτησε τον γιό του Φίλιππο που αγωνίζεται Α2 με την ομάδα του Αθηναϊκού.
Τρεις γενιές χάντμπολ.


Η οικογένεια Φάμπατς 


Και η ομάδα του πατέρα του Ζέλικο Φάμπατς και παππού του Φίλιππου  



Φωτογραφίες του Ζέλικο Φάμπατς με το Κολλέγιο Αθηνών και τον ΓΣ Παπασιδέρη. 

Ο Ντράγκαν Γιάντσα είναι Σέρβος, Σέρβος, γεννημένος στην πόλη Deliblato, ασχολήθηκε από πολύ μικρός με το άθλημα πρώτα στην ομάδα της γενέτειρας του και φυσικά στην Α1 με τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου (παρότι ο ίδιος είναι Partizan).
Ήρθε στην Ελλάδα το 2000 για το πρωτάθλημα της Α1 με την ομάδα της Σ.Α.Κ.Α και μετά από ένα σύντομο πέρασμα απο την Halk bank Ankara πήγε στο Κορωπί.
Εχει δύο γιους 14 και 18 ετών που παίζουν στο Κορωπί ( ο μικρότερος Δημήτρης-Ντούσα )  και στην Α.Ε.Κ  ( ο Αλέξανδρος ο οποίος τιμά την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με τη συμμετοχή του στην εφηβική ομάδα ).


Ο Ντράγκαν Γιάντσα με τους γιούς του ( στην πάνω φωτο με τον Δημήτρη-Ντούσαν και στην κάτω και με τον Αλέξανδρο ).

Οπως επισημαίνουν από τον ΓΣ Παπασιδέρη ΄΄ αυτοί οι σπουδαίοι προπονητές, από γενιά σε γενιά μεταδίδουν τη φλόγα της χειροσφαίρισης όχι μόνο στα παιδιά τους αλλά σε όλα τα παιδιά του συλλόγου μας΄΄.

No comments